25 januari 2011

Uitdaging?

Woensdag 26 januari zal het Handwerkcafé Zwolle de deuren weer wijd open zetten voor alle liefhebbers van textiele werkvormen.

Zijn er ook goede voornemens voor 2011 gemaakt op het gebied van textiele werkvormen?  Is er een grote uitdaging die gerealiseerd gaat worden? Of zijn er nog geen plannen maar kom je naar het Handwerkcafé om juist die uitdaging te zoeken. We staan weer voor een heel jaar Handwerkcafé en -plezier.

Tijdens deze middag kunnen ook mutsjes ingeleverd worden. Mutsjes gebreid voor de actie "Brei voor India" opgezet door Save the Children.
De campagne loopt nog tot 27 februari en kun je mutsjes blijven insturen. Stuur ze dan naar:
Save the Children
‘Brei een muts’
Postbus 95925
2509 CX  Den Haag
Wil je meer weten over de reacties en het laatste nieuws die de campagne landelijk te weeg heeft gebracht kijk dan op de website brei voor India.

Kun je niet breien en wil je wel meedoen aan de brei-hype die over het land raast, kom dan ook naar het Handwerkcafé. Hier wordt geen 'breicursus' gegeven, maar er is wel heel veel breikennis aanwezig die we graag doorgeven. Breng wol en breipennen mee en je kunt starten.
Meer en meer zullen zelfgebreide items in het modebeeld de toon aangeven.

Maak bijvoorbeeld onderstaand voorjaarsmodel van  Micro Bamboo van Schachenmayr.
Damenpulli aus Schachenmayr Micro Bamboo

Er is meer in het Handwerkcafé dan breien. Je bent heel welkom met je handwerk in welke techniek dan ook. We zien graag de voortgang in projecten als mooie quilts of prachtig geborduurde merklappen. Sinds het laatste Handwerkcafé in november 2010 zijn er waarschijnlijk veel werkstukken afgemaakt. Laat ze zien en vertel het verhaal erachter. Er is altijd volop aandacht voor het werk én het verhaal.
Het inspireert enorm om, ook werk in uitvoering, te zien. Het kan je bevestigen of juist op gedachten zetten het 'helemaal anders' te gaan doen.

De tv zender TV5 heeft vaak uitzendingen met daarin modeshows, maar ook hoe de getoonde couture tot stand komt. Bijvoorbeeld het tamboureren van parels en pailletten op een japon. Interesse? Kijk eens naar NEC Plus Ultra.

Ik hoop jullie allen woendag de 26e te zien, tot dan,
Carola

Geen opmerkingen:

Een reactie posten