02 maart 2011

Kleurrijke coffeeshop

Woensdag was er weer volop textielactiviteit in het Handwerkcafé. Er werd volop gewerkt in een vernieuwde, inspirerende omgeving.

De metamorfose van het museumcafé naar museumcoffeeshop is voltooid. Een licht, kleurrijk en met kunst ingericht café. Er staan enkele kunstwerken met textiel erin verwerkt. Deze zijn onderdeel van de nu lopende tentoonstelling State of the Arts Zwolle 2011.

Het waren drukke dagen voor liefhebbers van naald en draad. In Zwolle werd de Handwerkbeurs georganiseerd. Daar was voor iedereen wel iets van zijn / haar gading tussen. Borduurstoffen en -garens, quiltstoffen en accessoires. Maar ook veel breigarens. Breien is hot! De Dutch Knitters waren aanwezig en veel leveranciers hadden mooie garens bij zich. Handgesponnen, handgeverfd en duurzaam geproduceerde fair trade garens.

Breien is hot! Zaterdagochtend was Francine Oomen bij boekhandel Waanders in Zwolle om haar boek Hoe overleef ik (wild)breien? te signeren.

Het was bij Waanders een drukte van belang. Jonge breisters en breiers houden zich bezig met (wild)breien in alle vormen en maten. En het eerste Wildbreisel is getagged in Zwolle. Een lantaarnpaal in de Tesselschadestraat is voorzien van een jas.

Wil je ook (wild)breien of dit leren? Zoek je iemand die je helpt bij EHBBO??? Kom dan naar het volgende Handwerkcafé op 23 maart! Daar zijn voldoende mensen die je verder kunnen helpen. En jij kunt ons vertellen over Street Art en Yarn Bombing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten