12 april 2011

Inchies en Inchie-Swap

De eerste inchies zijn gemaakt.
Bij het maken van inchies kun je je creativiteit ten volle uitbuiten. Alle materialen kun je ervoor gebruiken. Borduurstof, quiltstof, vilt of zijde. Voor de versiering; borduurseltjes, kleine knoopjes, houtjes of bijvoorbeeld steranijs. Houd je van thema's of juist van kleurstelling, de inchies kun je maken volgens jouw idee.

Wat is eigenlijk een inchie?
Een inchie is een vierkantje van 1 x 1 inch. De stofjes verstevig je met een drager als vliseline of vlisofix. De rand als afwerking wordt gemaakt met de hand of machine (zigzag of siersteek). Ben je benieuwd geworden, kom dan 27 april in het Handwerkcafé. Breng je eigen stofjes, garen en versierseltjes mee en sluit je aan.

De trend wordt de Inchie-Swap. Het ruilen van inchies en zo een textiel-vriendenboek maken.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie aan de inchies zijn! Ik ben een groot fan van inchies en probeer ze een beetje te promoten in ons land. Sinds vorig jaar is er een inchie-groep: www.groups.yahoo.com/group/inchies. We maken vooral inchies van papier en ruilen die met elkaar. Misschien vinden jullie het leuk om eens een kijkje te komen nemen op de groep. Even aanmelden en je kunt er overal rondkijken. Ik hoop tot ziens! Groetjes Henny

    BeantwoordenVerwijderen