25 mei 2011

Zonnige, inspirerende middag

Het weer en de sfeer waren vanmiddag zonnig. Het was een kleurrijke bijzondere middag.
Er is teruggekeken op een gezellige inspirerende workshop Chinees Garenboekje maken. Deze workshop is gegeven door Ien Rappoldt.

Chinees Garenboekje
Ook is er teruggeblikt op de deelname van het Handwerkcafé Zwolle aan de Week van de Amateurkunst (WAK). De uiterst lage temperatuur die dag is ruim gecompenseerd door warme deelname en heerlijke soep van Eureka. De acht meter lange kraam is volop gevuld geweest met prachtige en meer prachtige werkstukken, voor die dag beschikbaar gesteld door deelnemers van het Handwerkcafé Zwolle. Voor alle partijen was het succesvol; WAK, Kunst&Zo en het Handwerkcafé Zwolle.

Volgend jaar zijn we weer van de partij. WAK zal in 2012 georganiseerd worden in de week van 2 t/m 9 juni.Vanmiddag hebben we heerlijk in de zon gezeten in de sfeervolle binnentuin van het Stedelijk Museum Zwolle. Een mooie combinatie; handwerken en in de zon zitten met een kop koffie of thee. Het was ook heel gezellig. Liefhebbers van textiele werkvormen uit Zwolle en wijde regio hebben inmiddels hun weg naar het Handwerkcafé gevonden. Onder andere; Wijhe, Diepenveen, Deventer, Nijverdal, Groningen, Hoogeveen en Steenwijk.


We werden vereerd met een bezoek van Geertje Westra. Zij is naald- en textielkunstenares. Ze had een album bij zich met daarin foto's van de meest bijzondere, indrukwekkende werkstukken. Achter ieder werkstuk zit een verhaal. En de verhalen kan Geertje even boeiend vertellen als ze haar werk vormgeeft. Geertje neemt de wereld tot in alle detail in haar op, maakt vervolgens schetsen die weer de bron zijn voor haar werkstukken. Later dit jaar zal Geertje een presentatie geven over haar werken. Houd voor meer informatie deze weblog in de gaten.

Werk Geertje Westra
Werk Geertje Westra
De bijzondere stadstuin van het Stedelijk Museum Zwolle is tijdens openingsuren van het museum vrij toegankelijk. Een geweldige plek om te genieten van de met prachtige monumenten omgeven tuin onder het genot van koffie of thee. Heerlijk gebak is er verkrijgbaar van de Stadsbakker van Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten