31 juli 2011

Laatste kans! ONTRAFEL. Tricot in de Mode

Van 16 maart tot en met 14 augustus 2011 presenteert het MoMu de tentoonstelling ONTRAFEL. Tricot in de mode.

Deze tentoonstelling laat de bezoeker kennismaken met een uitgebreide waaier aan topstukken in tricot, met de klemtoon op ontwerperkleding en haar alledaagse interpretatie. Een uitgelezen selectie van internationale en nationale ontwerpers en modehuizen (Ann Salens, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Missoni), historische couture stukken (Schiaparelli, Patou, Chanel) en meer gedurfde, avant-garde silhouetten van zowel bekende ontwerpers als nieuwkomers op de internationale modescène (Sandra Backlund, Maison Martin Margiela, Mark Fast) zullen worden gecombineerd om de rijkdom en diversiteit van gebreide kledingstukken in de mode te illustreren.
De tentoonstelling zal de belangrijkste decennia voor tricot in de mode onder de aandacht brengen, en daarmee de populariteit van tricot aantonen zowel op als naast de catwalk. Hiermee ontrafelt de tentoonstelling de veranderende status van de relatie tussen mode en breiwerk.
Het MoMu en Woolmark, presenteren met Ontrafel. Tricot in de Mode, een mix van hedendaagse en klassieke modehuizen, installaties van jonge ontwerpers en historische stukken. De tentoonstelling stelt gevestigde ideeën over breigoed in vraag en toont zo dat tricot, verre van ouderwets, veelzijdig en luxueus is, en een blijvende inspiratiebron voor de modewereld.
De begeleidende tentoonstellingscatalogus wordt uitgegeven in samenwerking met Lannoo (vanaf 16 maart 2011).

Klik hier om naar de website van MoMu te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten