24 oktober 2011

Feestelijke opening van expositie 'Schoonheid van Dichtbij'

Kunstfactor presenteert met een reizende tentoonstelling langs een vijftal plaatsen in Nederland een verzameling beeldende kunst waarin religie als inspiratiebron centraal staat.
De makers van deze kunstwerkden hebben zich laten bewegen door hun geloof, religie of spiritualiteit. Van zes verschillende religieuze stromingen is beeldende kunst geselecteerd. Uit het Hindoeïsme, de Islam, het Jodendom, het Christendom, het Boeddhisme en Nieuwe Spiritualiteit. De overeenkomst tussen de kunstenaars ligt in de drijfveer om te komen tot hun kunst. Het verschil zit in de details; de Schoonheid van Dichtbij.
Deze expositie bestaat uit werk van zes verschillende kunstenaars; Saskia Weishut, Corine de Jong, Niels Snoek, Fatiha Laoikili, Monique Touwen en Sita Devi Dasi.

U bent vrijdag 4 november vanaf 16.30 uur van harte welkom in de Openbare Bibliotheek in Groningen voor de feestelijke opening van de expositie Schoonheid van Dichtbij.
Adres: Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen.
Tijdens deze opening zal er een 'trap'lezing worden gegeven door drs. Gijs van Veldhuizen, onderzoeker amateurkunst en religie bij Kunstfactor. Na afloop is er ruimte voor vraag, antwoord en een hapje en drankje.
De expositie zal vanaf 9 januari 2012 verder reizen naar diverse locaties in Nederland; Den Haag, Rotterdam Nijmegen en Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten