24 november 2011

Kleurrijk Handwerkcafé

Vanmiddag is het Handwerkcafé Zwolle weer heel goed bezocht. Meer dan dertig geïnteresseerde liefhebbers van textiele werkvormen waren aanwezig. De Museum Coffeeshop is weer ten volle benut. Met ingang van januari 2012 zullen we weer het Museum Atelier gebruiken (tweede verdieping in Stedelijk Museum Zwolle). Het Handwerkcafé Zwolle blijft groeien en we kunnen de ruimte van het Atelier goed verdelen en gebruiken.

Er zijn afgelopen periode weer prachtige werkstukken gestart en gerealiseerd.
Quilts in verschillende kleurstellingen en afmetingen als ook merklappen / borduurwerken in uiteenlopende afmetingen met heel veel verschillende motieven en kleuren. Van miniborduurtjes tot kleden.

"Lindaquilt"
Detail "Lindaquilt"

Er is ook weer gebreid en gehaakt. Haaksels in vele kleuren. Een paarse (start)proeflap waarin je groei ziet binnen enkele toeren tot een hele hippe muts van vier draden gemengd met uiteindelijk een grote gehaakte bloem erop bevestigd.
De Doos van Pandora is af! Prachtig voorbeeld van vrije technieken binnen textiel.
De workshop Kerstballen Breien heeft geleid tot het breien van heel veel mooie kerstballen. Voor de 'donkere dagen voor' is een kerstster in de maak van vilt. Twee kleuren rood die de bloem gaan vormen en diepgroen blad. De kerstster gaat 'bloeien' als het trosje minilampjes in het hart geplaatst wordt.

Er is ook enorm goed gereageerd op de oproep om quiltblokken te maken met rozen in de techniek crazy quilting.

Meer dan de helft van de blokken is al ingeleverd en in januari zullen alle blokken klaar zijn. Dan zal van deze blokken de top samengesteld worden en de quilt gemaakt. De quilt wordt namens Handwerkcafé Zwolle aangeboden aan Verpleeg- en reactieveringscentrum Zandhove, ook in Zwolle. De quilt dient als decorstuk in het toneelstuk dat door bewoners van Zandhove is geschreven en ingestudeerd en opgevoerd wordt in maart 2012. Het toneelstuk borrelt van romantiek met heel veel rozen!
De uitvoering van dit toneelstuk zal in het theater in Wijhe zijn op 3 maart 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten