13 januari 2012

'Ontrafel' Breiwerk in de Mode

Handwerkcafé Zwolle heeft al eerder aandacht aan deze tentoonstelling besteed, maar mocht u dat ontgaan zijn, het is meer dan de moeite waard om naar de TwentseWelle te gaan en deze tentoonstelling te gaan zien.

Vivienne Westwood
Fotocredits: Frederik Vercruysse
TwentseWelle presenteert sinds september 2011 in de nieuwe tentoonstelling 'Ontrafel' een onderwerp dat iedereen kent: breiwerk. Niet ouderwets of kneuterig, maar als creatieve techniek die door internationale topontwerpers wordt gebruikt voor hun design.
Of het nu gaat om de mode in de jaren ’20 (Chanel, Poiret, Madame Azarian), de jaren ’60 en ’70 (Dior, Courrèges, Biba, Mary Quant) of de met bezemstelen gebreide verrassende ontwerpen van Yohji Yamamoto (jaren ’90) en het sculpturale breiwerk van Sandra Backlund (2010), de gebreide topontwerpen zijn te zien in TwentseWelle. Evenals de futuristische gebreide ontwerpen in wol, metaal en kunststof. Prêt-à-porter en haute couture, gebreide kleding hoort thuis in High Fashion!

Op de expositie zijn bruiklenen te zien van gerenommeerde modehuizen en modemusea uit o.a. Italië, Frankrijk, Engeland en België. De tentoonstelling was eerder te zien in het Mode Museum (MoMu) in Antwerpen en is voor deze editie aangepast met gebruikmaking van de collectie van TwentseWelle.
De tentoonstelling loopt nog tot 4 maart 2012.


Deze expositie maakt onderdeel uit van kunstenfestival GrensWerk (24 sept. t/m 2 okt 2012)

1 opmerking:

  1. Ik heb je blog weer een tijdje gemist. Was opeens geen volger meer, maar nu weer wel en als ik er weer door blogger word uitgeknikkerd, word ik gewoon weer volger. Ik ga zondag 5 februari naar TwentseWelle voor een combi: de tentoonstelling en lezing van Arne & Carlos. Lijkt me heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen