26 januari 2012

Veel belangstelling

Gisteren was het Handwerkcafé Zwolle weer volop in de belangstelling bij liefhebbers en belangstellenden.
Druk gewerkt werd er aan stoere truien en sjaals. Stoer breiwerk is tenslotte HOT! Zeker nu het weer gaat vriezen....
Er is verder gewerkt aan prachtig ton-sur-ton borduurwerk. Daar tegenover zat iemand te werken aan een bijzonder kleurrijk werkstuk. Leuk om die tegenstellingen te zien met gebruik van eenzelfde techniek.
De quiltsters waren ook weer rijk vertegenwoordigd. Er is een prachtige quilt in uitvoering getoond.

Druk bezig zijn we met de gemeenschappelijke quilt. Deze wordt gemaakt ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Handwerkcafé Zwolle in maart. Want wie jarig is, ontvangt meestal een bloemetje. Maar ook, wie jarig is, trakteert.
Deze quilt is gemaakt van blokken met rode rozen en gaat aangeboden worden aan Zandhove, een locatie van Stichting Zorgspectrum het Zand. De quilt gaat als decorstuk dienen tijdens de opvoering van de jaarlijkse toneeluitvoering. Deze toneeluitvoering zal bol staan van romantiek en wat past daar beter bij dan rode rozen.
Daarna zal de quilt in het gebouw hangen tot de volgende toneeluitvoering. Dan wordt het geveild waarbij we hopen op een prachtig bod. De opbrengst zal namelijk weer gebruikt worden om de toneeluitvoering van 2013 te kunnen realiseren.
Alle blokken voor de gemeenschappelijke quilt zijn inmiddels ingeleverd en de top is gisteren in elkaar gezet. De foto van het werkstuk als het helemaal af is zal op deze weblog gepubliceerd worden.

Handwerkcafé Zwolle zal zich presenteren in een paviljoen Textiele werkvormen en Handwerk tijdens Internationale Vrouwendag, 8 maart, in Zwolle.

Gisteren is ook de samenwerking vastgesteld tussen WAK en Handwerkcafé Zwolle. Ook dit jaar zullen we vertegenwoordigd zijn met werkstukken in uiteenlopende technieken. Er zullen demonstraties gegeven worden en ook gaan we weer een heus Openlucht Handwerkcafé Zwolle opzetten. Daar kun je aanschuiven en meedoen. Er zullen voorbeelden liggen en oefenmaterialen.

Op dit moment is de samenwerking tussen een basisschool in Zwolle en Handwerkcafé Zwolle in een vergevorderd stadium. Handwerk gaat op deze school weer in het lespakket opgenomen worden.
Handwerkcafé Zwolle is blij hier een rol in te kunnen vervullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten