23 februari 2012

Grote opkomst

Gisteren was het Handwerkcafé Zwolle weer open in het Atelier van het Stedelijk Museum en heel goed bezocht.
Enkele quilts zijn opgehangen om te laten zien en reactie op te krijgen. Veel werk in uitvoering.
Eén van de getoonde quilts is helemaal af en is tijdens deze middag overhandigd aan Jacqueline van Luyk. Zij vertegenwoordigde de toneelgroep van Zandhove. Voor deze groep is de quilt gemaakt om als decorstuk te dienen op 3 maart aanstaande tijdens de uitvoering van "Daar in het kleine café ..... " Een voorstelling die bol staat van romantiek.
De quilt is gemaakt onder het motto 'wie jarig is, trakteert' in verband met het aanstaande 5-jarig bestaan van het Handwerkcafé in maart. En hiermee willen ook tonen dat we betrokken zijn bij andere projecten in de stad.
Het is een feestelijk quiltboeket van crazy roses geworden.
Aan deze quilt is gewerkt door Dieuwertje, Els, Henny, Hermien, Jenny, Lon, Ria B, Ria v.d. O, Thea en Carola.
Iedereen die aan deze rozen-quilt heeft meegewerkt kreeg, heel mooi ingepakt, zes rode drijfkaarsjes in de vorm van een hartje. Deze drijfkaarsjes zijn gemaakt door en aangeboden namens cliënten van Zandhove. De kaarsjes zijn gemaakt in hun eigen kaarsenmakerij.

In verschillende technieken werd gewerkt. Een mooie deken opgebouwd uit Granny Squares, breiwerk op twee en vier pennen, een quiltje met daarop motieven in kettingsteken en haakwerk zijn daar voorbeelden van.
Granny Squares vormen een plaid
Quilt n.a.v. workshop
Lada van Wijngaarden
Workshopresultaat
bij Blomsterstuga tijdens
Handwerkbeurs Zwolle

Elkaar gevonden of toeval?
Inmiddels zijn de handwerklessen verzorgd door Handwerkcafé Zwolle op Jenaplanschool de Phoenix, ook in Zwolle, in volle gang. Tien (bijna)tieners hebben zich opgegeven om hieraan deel te nemen. Het is een gezellige boel en er wordt fanatiek gebreid. Er is ook veel huiswerk verzet. Heel fijn is dat ook jongens zich voor deze groep hebben opgegeven. Zij breien bijzonder enthousiast en inmiddels heel vaardig.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, zal Handwerkcafé Zwolle vertegenwoordigd zijn op het festival in Zwolle. Vanaf 18.30 zal in de Thorbeckescholengemeenschap aan de Russenweg het evenement losbarsten.
Er is veel te doen en te beleven en vooral zal ontmoeting op de voorgrond staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten