10 februari 2012

Handwerkbeurs Zwolle; Handwerk en Textiele Werkvormen - Feest!

Nog een weekje en dan barst het draadjes en lapjesfeest weer los in de IJsselhallen in Zwolle. Vrijdagochtend om 10.00 uur gaan de deuren open van Handwerkbeurs Zwolle 2012 én blijven open tot 21.00 uur. Drie dagen lang kunnen we genieten, kijken, workshoppen maar ook materialen en inspiratieshoppen.
Leuk én interessant voor liefhebbers van breien, haken, borduren, quilten, spinnen en weven. Maar ook vilten en stofverven. Materialen, accessoires, hebbedingetjes, kortom, alles wat met handwerk en textiele werkvormen te maken heeft. Bovenal ook heel gezellig!
Hier tref je niet alleen het aanbod van leveranciers maar hier tref je ook je vriendinnen. Tijdens een kopje koffie met lekkers in elkaars tassen met aankopen snuffelen. Weetjes wisselen en dan tóch nog dat ene rondje over de beurs.
Je kunt ook kortdurende workshops volgen. Dat geeft je de mogelijkheid kennis te maken met diverse technieken. Onder andere: crewel- en goudborduren, zwartwerk,  120 hexagonnen (quilten), foundationpiecen (quilt techniek), noors breien en vilten met de techniek upwolfing.

Upwolfing - sleutelhanger van vilt
Upwolfing is een techniek in de wereld gezet door kunstenaar Irene van der Wolf. De workshop waarbij je deze techniek kunt leren wordt namens Irene van der Wolf gegeven door Viltatelier Vlinder. Met behulp van bloemvormpjes is het mogelijk een ruimtelijke vorm te vilten. Het resultaat kan gebruikt worden als bijvoorbeeld sleutelhanger of broche. Deze workshop wordt twee maal per dag gegeven en duurt ongeveer 45 minuten.
Voor álle workshops kunt u zich inschrijven bij de infobalie op de Handwerkbeurs Zwolle.

IJsselhallen Zwolle, 17 t/m 19 februari 2012
Vrijdag 10.00 - 21.00 uur, Zaterdag 10.00 - 17.00 uur en Zondag van 10.00 - 16.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten