29 maart 2012

Feestelijk Feestje

We hebben het gevierd! Het 5-jarig bestaan van Handwerkcafé Zwolle.
Heel erg druk en heel erg gezellig. Veel bekenden, maar ook nieuwe instromers hebben de weg gevonden.

Er werd een bijzonder mooie quilt getoond. Een prachtig werkstuk!

Gemaakt door Jenny B. 2012
Veel W.I.U.'s (werk in uitvoering). Prachtig borduurwerk, breisels, haakwerk (granny squares) en andere haaksels. Bezemsteelbreien of stokhaken???? En dan nog wild ook. Heet wildbreien met deze techniek dan ook Wildbezemsteelbreien of Bezemsteelwildbreien? What's in a name, zou Shakespeare wellicht nu ook zeggen.
Er is een geborduurd boek getoond. GEWELDIG! Twaalf pagina's motieven, randen, cijfers en letters. En natuurlijk gesigneerd en gedateerd.
Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe creatief mensen zijn en dit uiten en vormgeven. Er worden schitterende werkstukken gerealiseerd.

Deze werkstukken zullen voor een groot deel te zien zijn op 9 juni a.s. tijdens het Openlucht Handwerkcafé op Montmartre (Assendorperplein - Zwolle) tijdens de WAK 2012.

Deze middag was een heel feestelijke bijeenkomst. Ondanks dat er doorgewerkt werd aan alle uiteenlopende handwerken was er volop gelegenheid om te socializen met sapje en hapje.


Handwerkcafé Zwolle is dé plaats voor liefhebbers van textiele werkvormen waar creativiteit en uitwerking wordt gedeeld. Maar ook vriendschappen ontstaan en / of onderhouden worden.

Mooie bloemen zijn overhandigd met een knipoog naar textiele werkvormen. 


Het mega-punnik werkstuk is tijdens deze middag afgemaakt. De afzonderlijke gepunnikte delen tot een sjaal gevlochten. Heel mooi gemaakt.
Bedacht en gemaakt door Carolien
De mega-punnik is tijdens de WAK 2011 door Larissa gepresenteerd en inmiddels is Carolien ook trotse eigenaar van een punniktafel. Er zullen nog veel  leuke werkstukken volgen.

Fijn dat er zoveel belangstellenden waren om 5 jaar Handwerkcafé Zwolle mee te vieren. Op naar het volgende lustrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten