22 april 2012

Zwolle Draait Door ... met afsluiting WVDV12

Het was een feest. De afsluiting van De Week van De Verbinding 2012 in Zwolle.
Een week waarin het voltallige college de werkkamers liet voor wat ze waren en de stad in zijn gegaan. Aan heel veel uiteenlopende activiteiten hebben ze deelgenomen. De Verbindingsspelen en de Stadspicknick, het bezoek aan CSV'28, Doomijn, RIBW, de Creatieve Werkplaats en Hof van Windesheim. Dit is nog maar een greep uit een overvol programma.

De afsluiting van deze week was in SAMEN aan de Nieuwe Markt. Goed bezocht en heel gezellig.
In een setting als bij "De Wereld Draait Door" is de week doorgenomen. Met terugblikken, verhalen, muziek en de Zwolse Gedichtenmakelaar. Muziek verzorgd door het koperkwintet van het Nederlands Symfonieorkest. Dit orkest zetelt deels in Zwolle. En ook muziek van Reinder en de Reinettes. Muziek, zang, dans en acts. Hapje en sapje en meer ......


Handwerkcafé Zwolle was voorgesteld om aan dit programma deel te nemen. En kreeg op deze manier volop de gelegenheid zich voor te stellen aan stadsbestuurders en stadsgenoten. We konden ons voorstellen als eerste tafelgast tijdens het programma.

In een lounge-hoek was een handwerkcafé ingericht. Hier waren enkele vrouwen, die tot de harde kern van het Handwerkcafé Zwolle horen, aan het werk waren. Door de "Zwolse Matthijs" - Marius Woldberg - zijn mensen uitgenodigd deel te nemen aan het Handwerkcafé waar goed op gereageerd werd. Er lagen wildbreisels waaraan verder is gebreid door dames én  heren.  Onder andere raadslid Martijn Sikkens.

Stadsgenoten breien mee
Tijdens het programma is er gebreid aan een stropdas. Want, de gebreide stropdas is bezig met een come-back. Supertrendy mannen laten zich graag zien met een fasion-stropdas gebreid van cashmere, al dan niet gecombineerd met zijde. De oplettende kijker van "DWDD" zal opgevallen zijn dat de laatste tijd Matthijs van Nieuwkerk ook de trendy das draagt.
Het idee van Handwerkcafé Zwolle was om tijdens de afsluiting van De Week van De Verbinding ook de link te leggen tussen beide 'programma's' met als middel de gebreide stropdas. De gebreide stropdas die perfect past binnen 'Handwerk en Textiele Werkvormen'.
Aan het eind van het programma was Handwerkcafé Zwolle weer tafelgast. De vraag was of er tijdens dit programma goed gewerkt kon worden en wat er gemaakt is. Dat was het moment om te laten zien dat handwerken een tijdrovende bezigheid is. Toen de gemaakte twaalf centimeter getoond werd, schoten alle aanwezigen in de lach. Maar Handwerkcafé Zwolle is goed voorbereid naar deze bijeenkomst gegaan en had voor alle collegeleden, zeven personen, een stropdas gebreid in de kleuren van de stad, blauw en wit.


             

Dat deze dassen tevoorschijn kwamen, had een positief verrassingseffect voor alle lachers. Eén is er aangeboden aan burgemeester Henk Jan Meijer en na afloop hebben alle collegeleden een gebreide stropdas in ontvangst genomen.


V.l.n.r. Arjan Kok (Fietstaxi Zwolle),
Marius Woldberg (@KLNT) presentatie,
Carola Bruinink (Handwerkcafé Zwolle),
Burgemeester Henk Jan Meijer
Het is bijzonder goed ontvangen. Zelfs de notoire niet-das-drager was er blij mee. En gaf het een ereplaatsje rondom de beker die gewonnen was tijdens De Verbindingsspelen 2012.


Dat was nog niet alles. De prachtige dassen die gedragen worden door Matthijs van Nieuwkerk  zijn gemaakt door Cravatta Pelliano. En Verbinding zou geen Verbinding zijn als Cravatta Pelliano niet een das beschikbaar had gesteld. Zij hebben via Handwerkcafé Zwolle aan Burgemeester Henk Jan Meijer de stropdas met de naam Constellation aangeboden. The Hand-Stitched Organized Chaos. Henk Jan Meijer, fervent stropdassendrager, nam de Constellation met veel plezier in ontvangst.

Moment voor fotojournalisten
Henk Jan Meijer toont Constellation
van Cravatta Pelliano
Dank aan Els, Maria, Annie, Sijtje en Thea die hebben meegewerkt om de stropdassen te breien.
Er is ook gebreid door vrouwen die niet op deze avond erbij konden zijn. Tijdens De Week van De Verbinding wordt nog eens extra onderstreept hoe sterk de verbondenheid van de vrouwen is met Handwerkcafé Zwolle.

Veel dank aan Cravatta Pelliano. Voor het steunen van het idee en het aanbieden van de stropdas die de naam Constellation draagt.
Constellation
by Cravatta Pelliano
Dank aan Rits-In, Assendorperstraat 105 te Zwolle.
Ria is 'in' voor vele ideeën en heeft op haar bijzonder spontane manier alle benodigde materialen beschikbaar gesteld om de Verbindings-Stropdassen te realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten