10 mei 2012

Weven is een ambacht, een kunde, ... een Kunst!

Op initiatief van het Landelijk Weefnetwerk wordt in de drie noordlijke provincies de 'Week van het Weven' georganiseerd van 16 t/m 20 mei.
Verspreid over Groningen, Friesland en Drenthe kan men terecht op zo'n veertig locaties, waaronder weefateliers, galeries, wolstudio's, wevers die samen exposeren en meer. Zo is het mogelijk een eigen weef- en kunstroute samen te stellen en kennis te maken met weven in allerlei dimensies. Van gebruikstextiel tot buitenkunst.
Handgeverfd ééndraads linnen in
overlopende kleuren
© Betty Smit - Engelse
Per provincie wordt het evenement feestelijk en simultaan geopend. Op maandag 14 mei om 14.00 uur.

  • Groningen, Weefcentrum Golden Haand, Hoofdweg 2, Finsterwolde door de heer Max van den Berg, Commissaris der Koningin.
  • Friesland, Atelier Maaike Buisman, Sydwende 9 te Drachten door mevrouw Nieske Ketelaar, wethouder Smallingerland en eerste Loco Burgemeester
  • Drenthe, Atelier De Homestead, Kruisstraat 20 te Dalen door de heer Geert Roeles, wethouder Kunst & Cultuur - gemeente Coevorden.

Deelnemende locaties zijn gedurende deze periode te herkennen aan de 'Wapperstokken'.
Wapperstokken
'Uithangborden' tijdens
Week van het Weven 2012
Galerie de Smederij presenteert van 16 mei t/m 23 juni een weefexpositie met werk van 16 textielkunstenaars. In de week 16 t/m 20 mei maakt Galerie de Smederij onderdeel uit van de 'Week van het Weven'.
Liefhebbers van weefkunst, maar natuurlijk ook van andere vormen van textielkunst, kunnen gedurende deze week genieten van demonstraties van verschillende vormen van weven met gebruik van diverse materialen. Zoals daar zijn: tyvek, bamboe, ikat, damast-, band-, en voddenweven.

IJskristal
© Betty Smit - Engelse
De tentoonstelling in Galerie de Smederij wordt op dinsdag 15 mei  om 17.00 uur geopend door de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, mevrouw Y. van Mastrigt.

Galerie De Smederij
Galerie de Smederij
De Vosholen, naast nummer 58
9611 KS Sappemeer

In verband met de Week van het Weven zijn de openingstijden van Galerie de Smederij aangepast.
Woensdag t/m Zondag 13.30 - 16.30 uur. Na deze week gelden reguliere openingstijden, donderdag t/m zaterdag van 13.30 - 16.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten