11 juni 2012

WAK 2012 - Terugblik

Zaterdag was het zover. Montmartre Zwolle tijdens WAK2012!

Het gehele land stond gedurende een week in het teken van amateurkunst. Zang, dans, concerten, verhalenvertellers, toneel, parades, circus en meer. Te veel om op te noemen. De hele week was een 'toonbeeld' binnen de kunst!

Handwerkcafé Zwolle heeft zich gepresenteerd op Montmartre Zwolle.
Voor de opening;
We zijn er helemaal klaar voor!
Door een grote groep deelnemers zijn er heel veel prachtige werkstukken tentoongesteld op een grote kraam. Voor het tweede jaar hebben we een kraam van acht meter kunnen vullen met textiele werkvormen in een grote diversiteit.
Aan de 'waslijn' hingen prachtige quilts, bijzondere stop- en merklappen. Gehaakte randen en kantjes maar ook gordijnen en wildbreisels.


Borduurwerken in verschillende technieken; witwerk, russisch borduurwerk, gecombineerd borduur- met smockwerk. En dat alles in verschillende uitvoeringen als kleden, tassen en hoeden. Maar ook geborduurde miniatuurwerkstukken. Kloskant lag er in voorbeelden van sjaal, hoed en kerstballen. Quiltwerkstukken als kussens, kleden, pannelappen en prachtige tassen. Er lag een sjaal die gemaakt is op de Mega-Punnik.
Rozenbroches die gebreid waren in verschillende structuren met bijpassende oorbellen. Opvallend was dat er vooral door de jeugd heel uitbundig gereageerd is op textiele werkvormen. Er ligt een mooie toekomst voor 'naald en draad'!

De jongeren konden een breidiploma halen met een daarbij behorende 'medaille.

Ze konden een bandje kantklossen en hun eigen gekloste bandje meenemen.

En natuurlijk kon de Mega-Punnik geprobeerd worden.

Het Openlucht-Handwerkcafé was direct naast de kraam en daar werd volop gewerkt en textiele werkvormen gerealiseerd.
Stok- of bezemsteelbreien werd veel bekeken en er was veel aandacht voor heel bijzonder kralenborduurwerk. Cabochons gevat in piepkleine rocailles die vervolgens tot bijvoorbeeld armband of broche geborduurd worden.

De WAK is pas compleet als je mooi geschminkt bent en je je goed bekeken jongleer-act doet.

En als je nog nooit eerder op 'het slappe koord' hebt gestaan, is dit natuurlijk je kans om je talent te ontdekken.

De WAK is er niet alleen voor de jongsten onder ons. Terwijl uit de speakers de sound van een tango dendert, wordt elders op het plein een tango ingezet.

En ook het op het Breidiploma van Handwerkcafé Zwolle werd door 'alle leeftijden' goed gereageerd!

Dit is een van de mogelijkheden voor Handwerkcafé Zwolle zich te presenteren aan het grote publiek. Leuk is dat ook deze keer weer positief door bezoekers werd gereageerd.

Dank aan WAK Nederland, WAK Zwolle / Kunst&Zo en MFC De Enk voor gastvrijheid.

Dank aan deelnemers van Handwerkcafé Zwolle voor inzet om de tentoonstelling, het Openlucht-Handwerkcafé en de kinderactiviteiten te realiseren.
Bedankt: Clasina, Els, Sijtje, Gerrie, Albertje, Larissa, Lon, Marja, Ria, Thea, Carolien & Henny, Catharina en Paulien.
Bedankt: Henny en Steven

Tot WAK2013!
Carola


Geen opmerkingen:

Een reactie posten