05 juli 2012

Gaelic Wool Festival

Het tweede Gaelic Wool Festival - Geis Cothlam 2012 gaat op 19 juli van start in Benderloch, by Oban, Argyll, Dit festival wordt georganiserd door Local Origins Rural Network - LORN. 
Het wordt een drie dagen durend feest rondom alles wat met wol te maken heeft. Van het schaap via ambacht tot hedendaagse producten. De veelgeprezen Gaelic Waulking Singers - Sgioba Luaidh Inhbirchluaidh - zullen aanwezig zijn en concerten geven.
Donderdag 19 juli is er een supersize markt op Kintaline Farm, Benderloch, waar veel locale producenten zullen zijn. Maar natuurlijk ook zullen er schapen geschoren worden. Spinnen en breien en andere ambachten  en alles rondom het schaap en wol zal te zien zijn. Vachten maar ook innovatieve producten vanuit de vacht. Een belangrijk thema rondom deze dagen is ook; voedsel. Veel locale producten zullen te koop zijn maar ook proeverijen en informatie. Er zullen kookworkshops zijn waarin lokaal lams- en schapen vlees van verschillende rassen centraal staat.
Vrijdag staat in het teken van workshops met wol. Hiervoor wel vooraf aanmelden, en aan sommige workshops zijn kosten verbonden! Voor info:admin@lorn.org.uk Omgaan met wolvlies, spinnen, vilten, weven, breien en haken. Ook zullen er Gaelick Working Songs ten gehore gebracht worden die al eeuwen gezongen worden op de Highlands en Islands tijdens het verwerken van de wol. Hierin wordt gezongen over ontberingen en beproevingen maar ook de geschiedenis van de Hebriden.
Natuurlijk is het ontzettend gezellig om hier mensen te ontmoeten die dezelfde passie voor wol hebben als jij. Om informatie uit te wisselen of materialen te ruilen.

Barcaldine Castle - Benderloch (Argyll)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten