30 juli 2012

Prachtig weer en meer

Woensdag was het weer geweldig en hebben we in de schitterend aangelegde tuin van het Stedelijk Museum Zwolle gezeten. Volop genoten van het prachtige weer in een bijzondere omgeving.
Het mooie weer weerhield ons er niet van om bezig te zijn met diverse vormen van handwerken. Een prachtige quilt - in wording- is getoond.

Er is een groot stuk katoen volgens vooraf getekend motief ingeregen om binnenkort in een verfbad ondergedompeld te gaan worden.

Gebreid werd er ook volop. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met mooi breiwerk. Het lijkt wel of de koudere seizoenen in dit land veel langer duren dan de warmere. Goed voorbereid is het halve werk.

De jongste deelnemer deze keer  is acht jaar en breit er lustig op los. De jongedame is in de zomervakantie een weekje in de omgeving van Zwolle. Ongetwijfeld zien we dit breitalent in een volgende vakantie weer.

Borduren blijft altijd 'in'. En zeker met deze temperaturen is dat heel prettig werk. Het appliceren van stof en daarbij vrij borduren, een combinatie van kruissteek met open randen of kleurrijk op aftelbare stof.
Volop is er gehandwerkt, maar misschien meer nog, zijn deze keer verhalen de revue gepasseerd. Verhalen en anekdotes over stoffen, draden en kleuren.

Uitgebreid hebben we het nog gehad over het kunstwerk van Jan Pieter Gootjes waar door Handwerkcafé Zwolle aan is meegewerkt. Door alle deelnemers is dit ervaren als heel bijzonder. De filosofie achter het werk. De combinatie van katoen en handgeschept papier. De filmploeg die het werk vastgelegd heeft. De heel bijzondere sfeer die er heerste. Op 5 oktober 2012 zal de première van de videopresentatie worden georganiseerd in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle. Als je het leuk lijkt hierbij aanwezig te zijn, kan dat. Meld je wel even aan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl

We hopen dat het op 22 augustus ook prachtig weer zal zijn. Dan kunnen we weer in de tuin volop genieten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten