26 augustus 2012

Handwerkcafé Zwolle nieuws-update

Woensdag j.l. was het weer een prachtige middag. We zijn weer heel gastvrij in de museumtuin van het Stedelijk Museum Zwolle ontvangen.

Veel nieuwe deelnemers vinden de weg naar Handwerkcafé Zwolle. We konden ons verheugen in enkele gepassioneerde haaksters/breisters. Zij hadden ook mooie werkstukken bij zich, waaronder gequilte tasjes, en een gehaakt vestje. Het laatste deed meteen dienst tijdens een briesje. Zij werkten verder aan een omslag in pasteltinten en een vest. Het vest wordt heel bijzonder. Het rugpand is gemaakt vanuit een ronding met veel, grote bloembladeren.

Andere jongedames kwamen om te verder te haken aan een werkstuk en te leren breien. Het is altijd leuk dat mensen die naar het Handwerkcafé komen al de passie voor naalden en draad hebben. Wanneer ze dan op weg geholpen worden met een techniek als haken, breien of borduren, ze dat dan ook snel in de vingers hebben. Vaak gaan in dit geval passie en aanleg goed samen.
Aan het eind van deze middag kon er dan ook weer een brei-diploma worden uitgereikt.
De tuin biedt vele mooie hoekjes en plekjes. Er was ruimte voor het Handwerkcafé met grote werktafels en stoelen. Maar ook is er de mogelijkheid een plekje naar keuze in te nemen.
De herfst zal binnen niet al te lange tijd beginnen.We zullen dan weer in het Museum Atelier zijn. Kijk in agenda, links op deze pagina, voor data.

Tijdens het Handwerkcafé van juli is begonnen met vele meters stof  in te rijgen en af te binden. In tussenliggende periode is dit afgemaakt. Deze meters, met diverse ingeregen motieven, zijn ondergedompeld in een indigo-bad. Het resultaat is meegebracht. We konden zien hoe verschillende manieren van rijgen, binden én gebruik van motieven tot heel uiteenlopende producten leidt.
Hieronder is een voorbeeld te zien.

Het najaarsseizoen 2012 beginnen we met een workshop Mail Art. Deze wordt georganiseerd op woensdag 5 september in het Museum Atelier. Alle info over deze workshop kun je lezen in het artikel op deze weblog met de titel Borduren en Versturen - Mail Art d.d. 30 juli. Hiervoor kun je je tot en met vrijdag 31 augustus nog aanmelden. Via handwerkcafézwolle@hotmail.nl of Twitter DM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten