23 september 2012

Mode Herfst / Winter 2012-2013

Parijs is sinds jaar en dag de fashion-hoofdstad met een breed gamma aan style-statements. Met een bereik van klassiek tot meest avant gardistisch.

Dit seizoen zijn het overduidelijk de klassieke modehuizen die de toon zetten, maar niet altijd op ‘safe’ inzetten. Een mooi voorbeeld is de sterke, ondeugende maar ook rechtlijnige collectie van Valentino.
Valentino
Hier worden modellen getoond die complex zijn met kleurrijke jacquard motieven geïnspireerd op folklore en traditie. Daar tegenover staan sobere modellen die meesterlijk op maat gemaakt zijn met gebruik van prachtige wollen stoffen.

Contrasten zijn ook te vinden in de collectie van Karl Lagerfeld voor Chanel. Geïnspireerd op kristallijne vormen uit de natuur gecombineerd met kubistische lijnen.
Chanel’s Knits toont geometrische uitstraling met minerale schittering.

Het silhouet jas-over-rok-over-broek wordt bij Lagerfeld getoond. Echter, dit is al gezien bij Prada en zal opduiken bij Louis Vuitton.
Chanel
Dries van Noten toont het thema East meets West. Daarbij gebruik makend van navy en grijze flanels, rijk geborduurd met Chinees Borduurwerk.
Het is moeilijk om de collectie van Sarah Burton voor Alexander McQueen te duiden. Dit geldt ook voor de gebruikte materialen. Maar duidelijk is wel; veel wol in dit seizoen.

Collectie
Vivienne Westwood
Woolmark ambassadeur Vivienne Westwood zegt te kijken naar historische referenties. Zij gebruikt veel wol. Verwijzend naar de geruite wollen plaid tekent zij bijzondere vormgeving.


“Wol is bijzonder, zo modern maar met zo’n rijke geschiedenis. Luxe en functioneel. Na de tweede wereldoorlog was er niets behalve wol. Alles, zelfs trouwjurken werden ervan gemaakt. Ik herinner mij mijn moeder zittend met een paar breinaalden, verwoed breiend. En de volgende ochtend zou er een nieuw paar wanten voor me klaarliggen.” Vivienne Westwood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten