08 oktober 2012

Handwerkcafé Zwolle en Kunst III

Vrijdagmiddag was het zover. De presentatie van de film HOPE naar idee en ontwerp van Jan Pieter Gootjes. Het gehele kunstwerk is een multimediale presentatie geworden.

Zoals eerder geschreven hebben tien deelnemers van Handwerkcafé Zwolle geborduurd aan een tien meter lange rol van handgeschept papier. Hier is vele malen het woord KNOWN op geborduurd, gebruikt makend van de Holbeinsteek. De rol papier is vastgemaakt aan twee 'buizen' van roestvrijstaal met daaruit  het woord HOPE gestanst.
Het hele proces van borduren en later het snijden van het papier is op film vastgelegd. Daarbij zijn stemmen opgenomen en dit geluid is onder de film gezet.
De tien bordurende vrouwen werken aan één deel van het kunstwerk, terwijl ze onderdeel uitmaken van een ander deel van het multimediale werk.

Vrijdagmiddag is in het Museum Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle de film in premiere gegaan. In het bijzijn van de vrouwen die geborduurd hebben, familie, vrienden en genodigden.
Tijdens de sessies van borduren bleek het werkstuk een sfeer en diepgang 'af te dwingen'. De sfeer was bijzonder ingetogen. Het vertonen van de film riep eenzelfde sfeer op bij alle aanwezigen.
Het was een bijzonder en boeiend project waar we met veel plezier en mooie indrukken op terugkijken.


We hopen dat nog vele mensen aan dit multimediale project inspiratie ontlenen of plezier aan beleven. Het zal  in het land in musea getoond gaan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten