08 oktober 2012

Vreugdehoeve

Gisteren was de Vreugdehoeve voor het eerst geopend voor publiek.
De Vreugdehoeve is een biologisch melkschapenboerderij, gelegen in de Vreugderijkerwaard. Dit gebied ligt tussen de IJssel en Westenholte (Zwolle) en is aan verandering onderheving in verband met het project Ruimte voor de Rivier.
De Vreugdehoeve is een ultra modern gebouw dat onderdak biedt aan meer dan 200 schapen. En is heel transparant opgezet. Je kunt, door de ramen, kijken hoe de schapen gemolken worden, maar ook hoe kaas en ijs gemaakt worden.
Natuurlijk ontbreekt de boerderijwinkel waar producten van de Vreugdehoeve aangeboden worden niet. Tevens biedt de ruimte die dienst doet als theeschenkerij, onderdak aan Natuurmonumenten. Zij hebben hier een informatiepunt ingericht en verzorgen van hieruit diverse excursies door de Vreugderijkerwaard.

Tijdens deze dag was er een bio-markt in de stal ingericht. Uiteenlopende producten werden aangeboden. Ook lagen er diverse vuile schapenvachten te wachten om door de kaardemolen gehaald te worden.
Er lagen diverse voorbeelden van gevilte artikelen. Vooral sjaals en bloemen. Geïnteresseerden konden aanschuiven voor een korte workshop vilten.

Prachtige kleden lagen in het Schapentheater over banken en tafels. Allemaal gevilt door Cécile Kruip.
Vachten van uiteenlopende rassen verbonden met merinowol of naaldvilt.


Lod, de leprechaun en minstreel Hilldegard waren aanwezig. Prachtig gekleed met onder andere kledingstukken van huiden en vellen en vooral vilt.               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten