08 december 2012

Jaaroverzicht 2012

Zitten we alweer halverwege de Adventstijd! Wat gaat het allemaal snel. Tijd ter overdenkingen en terugblikken.
Maar ook wél een heel gezellige tijd. De eerste sneeuw gevallen en lekker breien of ander handwerk met in de CD speler de nieuwste van Rod Stewart; Merry Christmas Baby.


Het was een mooi Handwerkcafé Zwolle-jaar. 
Een feestelijk en belangrijke mijlpaal; het 5-jarig bestaan van Handwerkcafé Zwolle in maart. 
Wie jarig is, trakteert. En dat deed Handwerkcafé Zwolle dan ook. De toneelgroep van Zandhove is getrakteerd op een mooie rozen-quilt die dienst deed als decorstuk tijdens de jaarlijkse toneeluitvoering. Volgend jaar, tijdens de toneeluitvoering, zal deze quilt geveild worden en de opbrengst maakt meer toneelactiviteit voor mensen in Zandhove mogelijk.

De samenwerking met Jan Pieter Gootjes. Deelnemers van Handwerkcafé Zwolle die geborduurd hebben op het prachtige handgeschepte papier. HOPE en KNOWN, de belangrijke woorden op het kunstwerk. En de daarbij gemaakte film die in oktober getoond is in het Stedelijk Museum Zwolle.

De multimediale installatie Brei Kunst in samenwerking met Ellen Korth. Waar de aluminium platen met sleutelwoorden werden bedekt met breisels. Breisels van uiteenlopende materialen en bijzonder veel verschillende kleuren en strucuren. Draden verbinden! Onderdeel van Utilité.

Maar ook de Week van de AmateurKunst (WAK) en de Week van de Verbinding Zwolle. Beide zeer geslaagde projecten waar Handwerkcafé Zwolle zich heeft kunnen presenteren.
College van B&W Zwolle met de door
Handwerkcafé Zwolle gemaakte, trendy
stropdas in kleuren van Zwolle
Handwerkcafé Zwolle heeft meegewerkt aan Brei je Brein tijdens het KOP-Festival in Deventer. Een bijzondere ervaring bij het realiseren van een bijzonder project. 

De zeer gezellige en vooral geslaagde workshop die verzorgd is door Lilian Kok; Mail Art - Borduren en Versturen. We hebben veel hints en tips gekregen en er zijn mooie werkstukken gemaakt.

Niet te vergeten heeft Handwerkcafé Zwolle de jeugd / jongeren geïnspireerd om te gaan breien. Er zijn diverse brei-diploma's uitgereikt en er zijn lessen gegeven op basisschool de Phoenix in Zwolle.

Gedurende dit jaar is getracht ook uiteenlopende informatie te plaatsen die te maken heeft met textiele werkvormen. En ook de achtergrondinformatie over materialen en producten. Haute Couture en Alpaca's.
Bruine alpaca uit Peru
Woensdag aanstaande, 12 december, staat er nog een verrassings-workshop gepland. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Tot en met maandag kun je je hier nog aanmelden om mee te doen. Aanvang 13.30 uur in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle. Kosten voor deelname € 10,00 per persoon, inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers.

Er zijn ook veel nieuwe plannen om in 2013 te starten!! 
Plannen in het teken van uiteenlopende materialen. Samenwerkingen op prachtige locaties die kunnen leiden tot bijzondere ontmoetingen. En dat alles binnen het thema passie voor naald en draad!

Handwerkcafé Zwolle wenst je mooie, warme 'donkere dagen'!


1 opmerking: