24 januari 2013

Textiele Werkvormen en Kunst

Gisteren is Handwerkcafé Zwolle het jaar 2013 begonnen. Als we de trend kunnen doorzetten, belooft het weer een veelzijdig en kleurrijk jaar te worden. Wellicht dienen zich weer mooie samenwerkingen aan. Wanneer er bijzonderheden op de agenda staan, blijkt altijd weer dat de uitdaging om mooie dingen te gaan maken een beroep doen op je creativiteit. Vaak verras je daarmee anderen en soms zelfs jezelf.

De eerste geluiden over WAK2013 doen al weer de ronde. Er is belangstelling om hier weer aan mee te doen. Als Handwerkcafé Zwolle meedoen aan zo'n activiteit is gebleken heel er gezellig te zijn. Kou en regen zijn genegeerd en we hebben er altijd iets bijzonders van weten te maken. Dit jaar hopen we op een zonnige dag om iedereen kennis te kunnen laten maken met textiele werkvormen. En de toegankelijkheid van  handwerken en textiele werkvormen te demonstreren. Aan deze vorm van creatieve uiting kan jong en oud deelnemen. WAK2013 (Week van de AmateurKunst) is dit jaar in de periode van 25 mei - 1 juni 2013

Er is veel getoond aan werk waar mensen mee bezig zijn. Borduurwerken, breiwerken - truien met ingebreide motieven - gebreid object, zijde op zijde tasje, quilts in uitvoering. Eigenlijk te divers om op te noemen.
Hieronder tref je een selectie van werkstukken aan waaraan gewerkt wordt. Dat betekent zeker niet dat andere werkstukken niet de moeite waard zijn om te tonen!!
    

Jenny heeft naar aanleiding van de winterse workshop een leuke tas gemaakt van vilt. Met daarop in naai- en borduurtechnieken een prachtig motief. Leuk dat een aangeboden techniek voortgezet wordt in andere werkstukken. Helaas geen foto.

Quilts van twee maaksters
met één thema

Veel belangstelling is er ook voor het nog te openen Wolcafé Zwolle. Met ingang van zaterdag 23 februari a.s. zal Wolcafé Zwolle één maal per maand geopend zijn in het Schapentheater van De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 te Zwolle.
Op deze bio-schapenmelkerij zetten we wol in de hoofdrol. Vachten van het Fries Melkschaap, kaarden, spinnen en breien. We zouden dit kunnen uitbreiden met andere technieken waarbij wol gebruikt wordt. Op dit moment staan er drie data gepland. In deze startperiode kunnen we kijken of er behoefte is aan meer spindagen en -mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten