27 januari 2013

Winnaars Brei een Aardbeimuts zijn bekend

Vandaag heeft Aardbeienacademie in de persoon van Jan Robben de uitslag bekend gemaakt van de wedstrijd 'Brei een Aardbeimuts'. Hierover hebben jullie al eerder kunnen lezen.

Hoe een bericht op Twitter tot bijzondere resultaten leidt. Een oproep tot het breien van een aardbei-muts.
Voor liefhebbers van textiele werkvormen was dit een bijzondere uitdaging om aan deze tweet gehoor te geven. En, niet onbelangrijk, de Smaakaardbei - en de teler hiervan - ook in de textielwereld over het voetlicht te brengen.
Aardbeiprinsessen
Lianne en Annick tonen inzendingen.
Drie ingezonden exemplaren waren verleden week op de weblog van Jan Robben getoond. Deze drie zijn uiteindelijk alledrie tot winnaar uitgeroepen. Waarom? Dat lees je hieronder in het 'jury-rapport'. 

"Laat ik maar eens beginnen met de prijswinnaars van de mutsenbreiwedstrijd bekend te maken. De drie die ik vorige keer in mijn blog heb laten zien zijn allemaal mooi gelukte exemplaren, maar alle drie totaal anders. Ik zie wel dat er veel tijd in die kunstwerkjes gestoken is. Zoals een goed aanvoerder van de Aardbeienacademie betaamt zal ik dan ook deze drie dames belonen met het boek Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck. Bovendien zijn ze komende zomer welkom om gratis een dag bij te wonen in Oirschot. 
De aardbeimutsen en de creatieve hoofddecoratie zullen vast wel eens bij gepaste momenten gedragen worden. We hebben in elk geval een winteraardbeienmuts, een sjieke aardbeienmuts en een prachtige aardbeiprinsessenhoofddecoratie, wat dan ook weer tevens een leuk scrabblewoord is. Of voor de modernen onder ons een wordfeudwoord..... 
Dus dames, het prachtige boek van Angélique Schmeinck komt binnenkort jullie kant op. Dan ben ik overigens ook wel benieuwd of de dames met behulp van het boek ook andere aardbeiencreativiteit zullen laten zien." 
Aldus Jan Robben.

Gemaakt door Josje Hendriks
Gemaakt door Ria Blauw     


Gemaakt door Carola Bruinink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten