27 februari 2013

Februari update

Vanmiddag was het in het Atelier in het Stedelijk Museum Zwolle een drukte van belang. Jong en oud(er) was aanwezig.
Er was weer een ruim aanbod van afgemaakte werkstukken die getoond zijn. Truien met ingebreide motieven, trui van zachte mohair en ajour, een truitje van zelf gesponnen én geverfde wol, enkele gewéldige quilts, een quaker merklap en nog meer. Er werd ook stoer gehaakt. Een jongensmuts al ridderhelm. Er was een paar handschoenen gemaakt door een Estse mevrouw. Fijne kabeltjes die op iedere vinger en over de duim doorlopen. En dat van een heel fijne draad.
Hieronder staan enkele foto's om je een indruk te geven van het prachtigs dat binnen textiele werkvormen gerealiseerd wordt.
Quilt van shot cotton.
Mysterie Quilt van Quiltmania.
door Lon P.
Lees ook een eerder artikel over de stoffen waar deze quilt uit is opgebouwd.

Merklap naar Quaker voorbeelden.
Door Maria V.
Prachtig werk.
Valt onder 'open zomen' Echter,
de open ruimtes zijn dicht
geweven door motieven te maken.
(Maria V.)Het Handwerkcafé Zwolle is ook een plek waar zoveel kennis aanwezig is, dat we je (meestal wel) verder kunnen helpen met startproblemen of vastlopers. Mocht je zoiets in huis hebben en het toch willen afmaken, kom dan ook eens langs.
Deel van  prachtige Quilt gemaakt
door Sijtje B.
Detail van merklap in uitvoering.
Deels over twee, deels over één draad
geborduurd.
Eindresultaat wordt circelvormige
merklap. Door Gerrie t W.

Het is altijd weer heel leuk ook de 'volgende' generaties in het Handwerkcafé te mogen ontmoeten. Sinds heel kort wordt er geprobeerd een Facebook pagina bij te houden. Dat proces zit nog helemaal in de startfase en tóch is de eerste deelneemster erop afgekomen. Mocht je nog twijfelen aan de werking van sociale media, kan Handwerkcafé Zwolle je meedelen dat je niet sneller een nieuw publiek kunt bereiken. Er ligt nog wel een 'uitdaging' om van deze Facebook pagina een volwassen pagina te maken. Daar wordt aan gewerkt.

Over volgende generatie en inspireren gesproken. Vanmiddag zijn een heel jongedame en haar moeder gekomen. Samen hebben ze gewerkt aan een Paastak binnen textiele werkvormen. De jongedame, (jaar of vijf) kan breien en haken en is bezig een Paastak-wild-haaksel/breisel te maken met versiering.
Het haakwerk en ook verschillende draden in allerlei kleuren worden gewikkeld om de tak. Vervolgens gaat deze versierd worden met de door moeder gehaakte bloemen.
Zo haal je dus het voorjaar in je huis!

De geweldig leuke, bijzondere tasjes
van Annie W.
Voor de volgende quilt liggen al
stapels patches klaar.

Het was een leuke, gezellige middag waarbij natuurlijk ook veel koffie- en theeleut was. Dat mag ook niet ontbreken. Helemaal geïnspireerd ging het huiswaarts. Volgende keer zullen we weer de voortgang en resultaten met elkaar én met jou delen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten