06 februari 2013

Het aftellen is begonnen!

Een ieder die van handwerken en textiele werkvormen houdt, is waarschijnlijk al aan het aftellen tot het startsein van Handwerkbeurs 2013 in de IJsselhallen te Zwolle.
Dit jaar viert de beurs het 10-jarig bestaan. In het kader hiervan zullen verschillende acties en activiteiten zijn. Gedurende vier dagen! Van 14 t/m 17 februari 2013.

Een primeur is het boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam door Berthi Smith-Sanders. Dit boek zal vanaf donderdag verkrijgbaar zijn en officieel op vrijdag 15 februari om 11.30 uur aangeboden worden aan mevrouw Ruinemans, door niemand minder dan Berthi zelf.
Bij het boek hoort een patroonblad van de merklap die Kaatje Eijgensteijn in 1836 maakte in het Burgerweeshuis van Amsterdam.

Wat te denken van de wandelende workshop verzorgd door Marie Antoinette. Zij beweegt zich in een rok van handgeverfde merino en zijden garens. Iedere dag tussen 11.00 en 13.00 uur geeft zij eerste hulp bij brei- en haakproblemen.

Verloting gebreide/gehaakte lappendeken
In de digitale brei- en haakwereld van Ravelry is deze zomer op initiatief van Wolhalla een actie gestart voor KiKa. Ieder die meedoet breit/haakt een lapje. Deze lapjes worden tot één grote lappendeken verwerkt. De deken is inmiddels gerealiseerd en is hieronder afgebeeld.


Iedere bezoeker kan een lot (loten) kopen om kans te maken op deze deken, die op de laatste dag van de Handwerkbeurs Zwolle verloot wordt.
Stichting KiKa werft fondsen voor zeven kankercentra in Nederland. En voor onderzoek waarmee deze centra betere behandeling en genezing van kanker bij kinderen wil  bewerkstelligen.

Ook dit jaar is er weer een workshop-plein.
Kinderen kunnen bij de Kostuumfabriek een tasje maken.
WereldTasjes breien met Hanneke Bezem. Zij zal ook haar boek signeren.
Birgit en Noor (beiden 12 jaar), eigenaars van een webshop, geven workshops wildbreien.
Er is een mannenbreicafé
Designwork by Bernina
Zijden stoffen verven in de magnetron bij Viltatelier Vlinder
Yllibroderie (Zweeds borduren) bij Blomsterstuga


Dit is nog maar een greep uit het enorme aanbod.

Natuurlijk is er van alles te zien en verkrijgbaar op het gebied van naald en draad. En ook de benodigdheden om je werkvormen op te sieren, zoals kant, bandjes, knopen en kralen.

Alles voor onder andere de breister, haakster, quiltster, viltster en naaister. Kortom ieder die zich met textiel bezighoudt.
Kijk voor alle informatie op de website van


Rieteweg 4
8011 BC Zwolle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten