25 februari 2013

Nog twee nachtjes...

Dan is het weer zover. Handwerkcafé Zwolle opent weer haar deuren in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle.
We hebben net De Handwerkbeurs Zwolle achter de rug. Veel deelnemers zijn daar 'gespot'. Woensdag zullen we er ongetwijfeld meer over horen. Nieuwe draadjes, garens, borduurstoffen, viltmaterialen en quiltstoffen. Maar wellicht ook over technieken. Er was een workshop bandweven door Weefcentrum Golden Haand, vilten met kinderen, demo's kantklossen en meer.
We zijn heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

Inmiddels is de samenwerking tussen Handwerkcafé Zwolle en biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve van start gegaan. Wolcafé Zwolle is een feit. Het was een heel geslaagde opening. Hier  kun je er meer over lezen. Er zijn plannen om diverse activiteiten te organiseren. Alles in het teken van wol. Iedereen die niet spint maar wél volop met wol bezig is, is natuurlijk ook van harte welkom.

Er zijn plannen om een workshop te organiseren rondom 'het staafknoopje'. Hierin wordt dieper op deze borduursteek ingegaan en gaan we deze steek gebruiken in een klein etuitje.
Datum wordt nader bepaald. Lijkt je dit leuk om hieraan deel te nemen, geef je op via Handwerkcafé Zwolle.

Hieronder staat de tas afgebeeld waarover eerder geschreven is. De tas is gemaakt naar aanleiding van de winterse workshop waarin borduren op vilt aan de orde is geweest.

Tas gemaakt door Jenny B.
Het geborduurde motief op de tas is geïnspireerd door Yllebroderie.

Ben je dol op evenementen rondom handwerk dan kun je vrijdag 29 en zaterdag 30 maart je hart weer ophalen in het Meeting District in Nieuwegein. Hier vinden de Brei- en Haakdag plaats. Alles op het gebied van deze twee technieken van handwerken. Tachtig stands/winkels zijn aanwezig. Er zullen workshops georganiseerd worden en er is een patronendokter. Voor starters, ervaringsdeskundigen en kunstenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten