24 oktober 2013

Creatieve Blauwvingers gezocht

Ben je geen Blauwvinger maar wel creatief, geldt onderstaand ook voor jou!

Sinds enkele jaren wordt in Zwolle een kerstpakkettenactie op touw gezet. Voor en door Zwollenaren. Dit jaar wil de organisatie maar liefst 750 kerstpakketten samenstellen. Deze pakketten gaan naar Stichting Vrienden van de Herberg en naar de Voedselbank. Deze organisaties zullen ervoor zorgen dat de pakketten op hun plek komen. Het doel van deze actie is dat mensen die het moeilijk hebben, de warmte ervaren van Zwollenaren om hen heen.

   

Figuurlijk maar ook letterlijk warmte. Daarom doen Mieke en Evelien van Rits in een beroep op creatievelingen om een muts, sjaal of col te maken.
"Het zou fantastisch zijn om in elk pakket een muts of sjaal te kunnen doen" aldus de dames. "We zijn enthousiast over het project en vinden dat iedereen warmte verdient. Wat is er leuker om creatief bezig te zijn en daarmee een ander blij te maken."

Zij kunnen dat aantal niet zelf maken en doen daarop een beroep op ieder die het leuk vindt deel te nemen. Brei, haak, vilt of naai mutsen, sjaals of col. Voor dames, heren of kinderen. Wat jouw leuk lijkt om te creëren.

Je kunt je handwerk, tot en met zaterdag 14 december, inleveren bij
Rits in, Assendorperstraat 105, 8012 DH Zwolle
Initiatiefnemer kerstpakkettenactie; Koningskerk, Zwolle

Aanbeveling van het Zwolse college van burgemeester en wethouders:
"Eten is een basisvoorwaarde voor mensen. Niet alleen fysiek, ook emotioneel is een - liefst gezamenlijke - maaltijd belangrijk. Dat beseffen we tijdens feestdagen zoals Kerst nog meer dan anders. Daarom is het belangrijk dat iedereen in Zwolle meedoet. De actie voor de Voedselbank en de Herberg draagt daar aan bij. Als stadsbestuur ondersteunen we de inzet om zoveel mogelijk Zwollenaren, oud en jong, een zo fijn mogelijke Kerst te laten beleven."

De aanbeveling van Jonnie en Thérèse Boer:
"Genieten van eten en drinken; dit doet men het liefst tijdens de kerstdagen. Samen met vrienden en familie besteedt iedereen net dat beetje extra aan een liefdevolle maaltijd. De kerstpakketten van de Koningskerk dragen bij aan een warme kerst voor hen die de steun van de Voedselbank goed kunnen gebruiken. Graag dragen wij deze actie een warm hart toe en hopen wij op uw bijdrage aan dit prachtige project."

De winter is langer dan het kerstdiner. Doe mee, om de warmte na te laten gloeien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten