08 januari 2014

Be my Valentine; Haak 'n Hart

Misschien gaat het bij jullie ook zo, dat je meestal schrikt dat de tijd vliegt, dat 'het alweer zover is' en dat je onvoldoende voorbereidingstijd hebt om jouw Valentijn te verrassen.

Daarom dit bericht ter geruststelling, je hebt nog vijf weken om iets bijzonders te maken voor deze dag.

Wat te denken van een feestelijk ontbijt voor je geliefde op een placemat van een groot, rood hart?
Voor ieder die graag volgens een patroon werkt, het patroon staat hieronder. Je kunt dit hart natuurlijk ook alleen als inspiratiebron gebruiken en zó vormgeven zoals jij dat leuk vindt. Haken, breien, quilten, zijde verwerken, vilten, wat je maar leuk vindt.


Maten: Breedte, ongeveer 40 cm op het breedste deel. Materiaal, 1 placemat:
Dops cotton viscose 200 gr kleur nr. 08, cerise
En gebruik: Drops glitter 2 stuks kleur nr. 04, roze
En gebruik: Drops Vienna 50 gr kleur nr. 28, cerise

Haaknaald 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 18 v x 21 toeren met 2 draden Cotton Viscose en 2 draden Glitter of 1 draad Vienna en 2 draden Glitter = 10 x 10 cm.

Haak 48 losse l (inclusief 1 l om mee te keren) met haaknld 3.5 mm en 2 draden Cotton Viscose en 2 draden Glitter.
Toer 1: 1 v in de 2e l van de haak, dan 1 v in iedere van de volgende 6 l, * sla 1 l over, 1 v in iedere van de volgende 7 l *, herhaal van *-* = 42 v. Keer het werk.
Toer 2: 1 l, dan 1 v in iedere v.
Herhaal toer 2 tot het werk vierkant is, dus ongeveer 23 x 23 cm, plaats een markeerdraad aan de bovenkant van de kant tegengesteld aan de haak – dus knip de draden niet af.
Lus-deel 1
Minder op de volgende toer 1 v aan iedere kant – ZIE TIP VOOR HET MINDEREN-1 – en herhaal dit minderen iedere 3e toer nog 2 keer, dan om de toer 3 keer en elke toer 5 keer. Minder nu 2 v aan iedere kant op de volgende 2 toeren – ZIE TIP VOOR HET MINDEREN-2 = 12 v over, knip de draad af.
Lus-deel 2
Haak 42 v vanaf de markeerdraad naar beneden naar de opzettoer. Ga verder als beschreven voor lus-deel 1.
Rand
Haak een rand rond het hart met 1 draad Vienna en 2 draden Glitter en haaknld 3.5 mm als volgt: 1 v tussen lus-deel 1 en lus-deel 2, * 4 l, 2 stk in de eerste l, sla ongeveer 1.5 cm over, 1 v *, herhaal van *-*, en eindig met 1 hv in de eerste v.

TIP voor het minderen -1:
Minder 1 v als volgt: Plaats de haak in de st, haal het garen erdoor, plaats de haak in de volgende st, haal het garen erdoor, 1 omsl en haal het garen door alle 3 lussen op de haak.
TIP voor het minderen -2:
Minder 2 v als volgt: Plaats de haak in de st, haal het garen erdoor, plaats de haak in de volgende st, haal het garen erdoor, plaats de haak in de volgende st, 1 omsl, en haal het garen door alle 4 lussen op de haak.

Idee en patroonGeen opmerkingen:

Een reactie posten