14 januari 2014

Nederlandse in de race voor H&M Design Award 2014, stem mee!

H&M (Hennes & Mauritz met een oorsprong in Zweden) heeft de finalisten van de Design Award 2014 bekend gemaakt. De Nederlandse Henriette Tilanus is een van de acht finalisten.

Foto: H&M
Foto: H&M Henriette, 23 jaar geboren in Nijmegen is afgestudeerd aan ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem. Haar collectie heeft de naam "Let The Dust Settle In" en is geïnspireerd op de excentrieke stijl van  Edith Sitwell. Henriette experimenteert met technieken als borduren op plastic en het maken van abstracte bloemen van gevonden materialen.
Tilanus' collectie
H&M Design Award 2014
In de semi-finale waren nog 26 deelnemers die studeren aan verschillende academies wereldwijd. Iedere deelnemer is geselecteerd op basis van unieke creativiteit, technische vaardigheden en visie. In december 2013 mochten zij hun collectie presenteren in Londen aan een interanationale jury. Onder anderen maakten Vogue's Serena Hood, actrice Michelle Dockery, designer Erdem en Michelle Harper uit van deze jury.

De finalist zal op 28 januari om 11.00 uur bekend worden gemaakt.
Je kunt je stem uitbrengen voor de publieksprijs. De publieksprijs is een stage van drie maanden bij Erdem's Studio. Stemmen kun je via deze site

Bron: Vogue

Geen opmerkingen:

Een reactie posten