08 februari 2014

Fair Isle

Vandaag stond Klazien's Kreatie in Wapenveld in het teken van Fair Isle. Er is een workshop verzorgd door Wieke van Keulen. Zij geeft enkele malen per jaar een workshop op locatie.

Een tijdje geleden stond de dag in het teken van entrelac breien. Daarover kon je hier lezen. En vandaag dus in het teken van Fair Isle. Op de weblog van Wieke kun je lezen over de prachtige omslagdoek met de naam Poetry. Het patroon hiervan kun je trouwens bij haar bestellen.

Vandaag had ze deze geweldige omslagdoek bij zich. Hij is in het 'echt' nog veel mooier! Zó nonchalant neergelegd. (Moest niet mogen).

We hebben tijdens de workshop gewerkt met shetland wool van Klazien's Kreatie. Ze had vele uiteenlopende kleuren voor ons klaargelegd. Ieders lievelingskleuren zaten er bij.

Wieke geeft gepassioneerd, gedreven én supergezellig uitleg over de techniek. Zij heeft zóveel ervaringen met de technieken die ze doorgeeft dat de workshops doorregen zijn van hints en tips.


Onder de aandacht kwamen; opzet, magic loop, tussentijds meerderen, knipbiezen, draad meevoeren over verschillende aantallen steken en diverse vingerzettingen (!). En dat alles in deze paar centimeter breisel.

Als je een workshop bij Wieke hebt gevolgd, wil je eigenlijk alle volgende ook volgen. Voor techniek, hints en tips. Er waren vandaag dan ook veel deelnemers die al eens eerder een dag(deel) meegedaan hebben.
Vandaag was Jolande er ook. En wel mét haar friends. (Een steekje los) Zij had de Entrelac sjaal bij zich.


En Marjon, zij was 'begonnen' aan een Fair Isle. Maar ze vond al breiend dat ze hints en tips goed kon gebruiken. Wat je je afvraagt als je dit mooie werkstuk ziet..... Dan beheers je deze techniek toch meer dan behoorlijk.

Het was een supergezellige 'samenscholing'. Leuk zoveel nieuwe breipassionato's te ontmoeten en geïnspireerd worden. En natuurlijk niet te vergeten de gastvrijheid van Klazien die de organisatie in handen heeft.
Tip: houd haar site in de gaten voor meer leuke workshops!

2 opmerkingen:

  1. Wat hebben we weer veel geleerd gisteren hè? Heerlijk! Je verslag doet de gezellige middag alle eer aan!
    groetjes,
    Jolande

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! We zien elkaar vast wel weer op nog zo'n leuke dag!

    BeantwoordenVerwijderen