10 maart 2014

Uiteenlopende zaken

Grootbeeld  TV uitzending - Noorse Breinacht 


Tijdens Handwerkcafé Zwolle kon je kijken naar de slow television marathon uitzending van de NRK tv. Van schaap tot trui.

Ook is er afgelopen tijd weer veel en hard gewerkt met naald en draad. Haaknaald, breinaald, quiltnaald, naainaald. Of bijvoorbeeld klosjes die gebruikt worden bij het kantklossen.Diverse borduurtechnieken zie je op deze foto's.
Schattig Schattenhuisje

Een 'sort of' koekhuisje? Of is het een schatkamertje. 
Quilten en appliceren en borduren zijn hier gebruikt.


De foto is niet scherp. Maar het is toch te leuk om niet te laten zien.

Prachtig naaldenboekje
't Begin van iets groots!Randje per Week ; als een trein
Gebreid wordt er ook volopDiversen
   

En natuurlijk, een Earlybirdje. Hier gaan er hopenlijk nog heel veel van gemaakt worden. Op 9 april en 14 mei organiseren we een Haak Inn. We gaan Earlybirdjes haken voor veel te vroeg geboren kindjes, die in een couveuse gelegd worden.
Zij hebben natuurlijke reflexen waaronder het vastgrijpen van de navelstreng. Het Earlybirdje is hiervoor een heel goede vervanger is gebleken. Dan kunnen de reflexen die er toch zijn, geen schade aanrichten aan infuus of sondes. Het is rustgevend in een onzekere situatie. Help je mee om veel kindjes met een zeer fragiele gezondheid deze moeilijke periode te verlichten? Kom dan mét haaknaald nr 2.5/3 naar de Haak Inn in het Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten