17 april 2014

Fotograaf des Vaderlands

Koen Hauser (1972) is 16 april j.l benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Als drager van de eretitel is hij een jaar lang 'het gezicht van de Nederlandse fotografie'. Hauser is de opvolger van Ilvy Njiokiktjien, die de titel het afgelopen jaar voor het eerst mocht dragen.

De organisatie van Fotoweek heeft deze benoeming bekend gemaakt. Fotoweek is een evenement in september. Het fotografiemuseum Foam en het Nederlands Fotomuseum staan garant voor de organisatie hiervan.
'Hauser is een fotograaf die als geen ander autonoom werk en commerciële fotografie met elkaar weet te combineren', stelt de organisatie. 'Door zijn onderzoekende houding maakt hij mensen bewust van de betekenis van fotografie in hun leven.'

© anp

Als drager van de eretitel is fotograaf Koen Hauser, met een bijzondere en eigenzinnige stijl, een jaar lang 'het gezicht van de Nederlandse fotografie'.

Hauser werkt als beeldend kunstenaar maar ook in opdracht voor tijdschriften, modehuizen en dagbladen.
Zijn werk wordt ook gepubliceerd in buitenlandse mode- en kunsttijdschriften, bijvoorbeeld in  het Amerikaanse Esquire. Hauser fotografeert ook regelmatig BN'ers.

Caro Emerald
Loes LucaHauser heeft ook voor Vlisco gefotografeerd. Hij maakte beelden voor Vlisco Hommage a l'Art '08.

© Koen Hauser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten