12 mei 2014

Brei je naar de vrijheid

Deze mogelijkheid wordt gevangenen geboden in de gevangenis Arisvaldo de Campos Pires in Brazilië. Gevangenen, die onder bijzonder streng toezicht beveiligd leven, hebben de mogelijkheid kunnen aangrijpen om te leren breien en haken. Dit onder leiding van Braziliaanse fashion designer Raquel Guimaraes.


Raquel heeft in 2009 contact gezocht met deze gevangenis omdat het moeilijk was breiers te vinden voor haar Doiselles modelabel. Een label dat gespecialiseerd is in mooi brei- en haakwerk. Ze leerde achttien gevangenen, veroordeeld wegens vergrijpen van roof tot moord, breien en haken.


Door de samenwerking met Raquel  Guimaraes kunnen de gevangenen hun verblijf verkorten. Eén dag eerder in vrijheid tegen drie dagen breien. Bovendien een kleine vergoeding die ze naar hun familie kunnen sturen.


Inmiddels kunnen de gevangenen design-breien en worden de creaties, met strengen kwaliteitseisen, verkocht onder high-end merken zoals Doiselles. En worden ze wereldwijd geëxporteerd waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan. En zijn verkrijgbaar in zeventig winkels in Brazilië.


Werkend aan kwaliteitsbrei- of haakwerk zijn de gevangenen in opperste concentratie en zijn hiermee een voorbeeld voor velen. En dat is niet verwonderlijk als je weet wat er op het spel staat.

Bron: ZDF Mittagsmagazin en Dailymail
Foto's: Reuter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten