17 mei 2014

Dutch Darlings

Met de ontwerpwedstrijd ‘Dutch Darlings’ worden makers, vormgevers en vakmensen uitgedaagd om een bijzonder, verrassend, innovatief, duurzaam en hedendaags souvenir te ontwerpen op basis van een ambachtelijke Nederlandse techniek.
Deelnemers laten met hun ontwerp zien dat Nederland meer is dan tulpen en molens. Dat we een veel rijker gekleurd palet aan lokale cultuur bezitten dan een Delfts blauw en in China vervaardigd sierklompje voor de toeristenindustrie. Dutch Darlings is een artistiek en duurzaam antwoord op wegwerpsouvenirs.De wedstrijd ‘Dutch Darlings’ sluit perfect aan bij deze tijd waarin een groeiende behoefte bestaat aan unieke, duurzame producten met een eerlijk verhaal. Producten waarvan we de herkomst weten. Crafts Council Nederland wil daaraan bijdragen. Onder andere door het levend houden van een rijke traditie aan ambachtelijke technieken en het stimuleren van productinnovatie. Maar ook aan het op gang brengen van lokaal geproduceerde duurzame producten die onze cultuur en economie verrijken, aan het stimuleren van de samenwerking tussen gespecialiseerde vakmensen en vormgevers, architecten, kunstenaars en makers bij het ontwerpen en vervaardigen van creatieve ontwerpen.

Heb jij een verrassend idee voor een nieuwe toepassing van een ambachtelijke techniek? Een product dat traditie én vernieuwing in zich draagt? Wil je jouw product verkopen in o.a. museumwinkels én bij Dille&Kamille? Doe mee en maak kans op één van de 10 prijzen én deelname aan tentoonstelling op de Dutch Design Week 2014 (18 t/m 26 oktober).

Voor inschrijving kijk op de website van Crafts Council Nederland.
Inzenden kan tot 22 augustus 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten