08 juni 2014

Handwerkcafé Zwolle auf Reisen 2015

In het Sauerland (Duitsland) ligt een mooie locatie waar we een voorjaars- of zomereditie van Handwerkcafé Zwolle in 2015 kunnen organiseren.
Handwerkcafé zoals we dat kennen. Werken aan je eigen werk. Maar we zouden ook een thema of workshopjes kunnen invoegen. Denk aan iemand die kan demonstreren hoe je een vlasrok maakt en vlas spint. Of laat zien hoe je vlas degelt. Misschien een uitwisselingsmiddag met het lokale handwerkgroepje.


Hoteleigenaar Ingo runt, samen met zijn vrouw Mathilde, Landgasthof Schneider in de buurt van Schmallenberg. In nabijheid van zijn hotel hebben ze ook nog twee huizen, dicht bij elkaar liggend. In die twee huizen zijn diverse appartementen gebouwd. Tegenover ligt een gebouw, ook eigendom van hotelier, waar een tijd een winkel in is ondergebracht. Nu staat dit pand leeg en kan uitstekend dienst doen als atelier. In deze ruimte kunnen we werken aan de projecten die we onder handen hebben.  Je kunt je ook door de omgeving laten inspireren om iets nieuws te ontwerpen en te maken.  De ruimte is groot genoeg om ook aan grotere projecten te kunnen werken.
Atelier

Wanneer het mooi weer is kunnen we gebruik maken van de tuin waar diverse zitjes staan.  Of ons in de gemakkelijke stoelen op het terras laten vallen.Week of midweek handwerken in Sauerland. Als afwisseling zijn er uiteenlopende mogelijkheden voor een uitstapje in de nabije omgeving. Hoe maak je houtskool, grotten en bronnen, kunstsmederijen, mode of een wandeling met de Förster.  Ook zijn er mogelijkheden voor de heel sportieveling,  biken van de skiheuvel.


Wat te denken van een zwempauze. Binnenbad en buitenbad met uitzicht op het dal. Dat is weliswaar bij de buren maar ons kent ons.

Het idee is dat je op eigen gelegenheid naar de locatie reist. Op ongeveer driehonderdenvijftig kilometer van Zwolle. Wanneer we met meer personen komen, kunnen we een arrangement afspreken voor overnachtingen en volpension.

Voor reservering van kamers en / of appartementen en verblijf kan Handwerkcafé Zwolle bemiddelen.
De kosten van reis en verblijf zijn uiteraard voor eigen rekening en hier neemt Handwerkcafé Zwolle géén bemiddelende positie in.
Bij belangstelling kunnen we een en ander gaan organiseren. Ben je geïnteresseerd om mee te gaan en heb je een wens of idee over invulling van programma, laat het weten via het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten