25 augustus 2014

Nieuws uit "de Terschellinger"

Visserstruien staan weer helemaal in de spotlights. Eigengebreide truien waarbij je kunt kiezen uit welke mooie wollen garens je ze maakt. In het boek Visserstruien met patronen uit veertig Nederlandse vissersplaatsen vind je alle informatie over het breien, garen én de patronen.

Gisteren kreeg ik een exemplaar van de Terschellinger (nr. 1489 van 24 juli j.l.) in handen. Daarin staat, op pagina 5, een artikel over de Braderie van Midsland waar drie dames de handen ineen hebben geslagen met betrekking tot het thema Visserstruien.  Een van de dames is Tante Lies van de Breiwinkel. Jullie kennen haar vast. Zij verkoopt allerlei soorten garens waarvan je 'de' trui kunt breien. Boekhandel Rosenberg, voor het boek, en Waddenchic Outdoor Fashion. Wat heeft de laatste er mee te maken zal je zeggen. Nou, dat ga ik je nu vertellen.
Deze fashionwinkel heeft in de collectie een aantal modellen visserstruien opgenomen. Blue LOOP Originals giet samen met Stella Ruhe originale Visserstruien in een nieuw jasje.


Blue LOOP Originals is een jong Nederlands bedrijf die een oplossing heeft gezocht aan het verminderen van de kleding-afvalberg. Zij ontafelen de jeans weer tot op de vezel. Deze vezels gaan naar Italië waar er weer garens van worden gemaakt. Die vervolgens weer gebruikt worden voor het maken van de Jeans-Visserstrui. Blue Loop Originals gevestigd in Twente maakt gebruik van de kennis en machines die overgebleven zijn van de oude textielindustrie in dit gebied.


Waarom oude jeans 'begraven' of verbranden als het op deze manier weer dienst kan doen? Gun je lievelingsjeans een nieuw leven.  De slogan die gebruikt wordt is  'from WORN to REBORN'
Je kunt zelf ook meewerken. Lever je oude jeans in bij een van de verkooppunten van Blue LOOP Originals en krijg korting op de nieuwe BLO aankoop. We maken de cirkel rond (loop) en besparen we een substantiële hoeveelheid water, energie en CO2.

Klik hier om het ontrafelen van je Jeans te zien, 
voordat het naar Italië gestuurd wordt voor verdere productie.

Note van Blue LOOP Originals:
Dutch Design - Made in Europe
We weten dat niet alles wat we doen 100% duurzaam is, maar we weten wel dat het veel beter is dan de traditionele wijze.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten