06 augustus 2014

Quilt van Lon P. tijdens EPM 2014

EPM -  European Patchwork Meeting is een groots opgezette Quiltmanifestatie in de Elzas (Frankrijk).

Al twintig jaar is dit hét meeting point voor Quilt-enthousiastelingen die uit alle windstreken dit evenement bezoeken. In 1994 startte het en werd al gauw bekend. In no time werd dit een quiltevenement dat je niet gemist mag hebben.
1994 - 2014  = 20e verjaardag !


Het begon allemaal in 1993 toen de French Association of the Anabaptist and Mennonite History besloot om in Sainte-Marie-aux-Mines de driehonderdste verjaardag te vieren van de Amish.
Het pakte allemaal bijzonder uit. Wereldwijde aandacht van tv- en radiostations en meer dan vijfduizend bezoekers die zich lieten betoveren door de verzamelde Amish quilts van de zwitserse verzamelaar Jacques Légeret.

Sindsdien is het een groot evenement met workshops, masterclasses, lezingen, tentoonstellingen en nog veel meer. En dat alles geeft een hedendaagse impressie over quilts en quilting vanuit historisch perspectief met het oog op de toekomst.


Dit jaar wordt de EPM georganiseerd in de periode 18 - 21 September 2014

Bijzonder
Tijdens deze tentoonstelling wordt door QUILTMANIA Editions een presentatie verzorgd van vijftig geselecteerde quilts. Deze zullen te zien zijn in Val d'Argent.

In Quiltmania magazine is gedurend 2012 een mystery quilt gepubliceerd met een ontwerp van Yoko Saito. Aan deze mystery quilt is wereldwijd veel gewerkt.

Yoko Saito
Quiltmania heeft uit alle aanmeldingen om aan deze presentatie deel te nemen, de vijftig allermooiste gekozen. Die zijn tijdens het festival te zien.

Ook zal de 'ster' van deze presentatie - de originele quilt van Yoko Saito - hier te zien zijn.
Het origineel én alle replica's of variaties op dit thema zullen een geweldige impressie tonen van een meesterwerk onder de naam '50 Variations of Yoko Saito's Mystery Quilt'

De Quilt gemaakt door Lon P. - trouw bezoeker van Handwerkcafé Zwolle -  is één van de vijftig uitverkoren quilts die getoond wordt tijdens EPM 2014. Deze quilt is volledig gemaakt van shot cotton van Oakshott. De mystery quilt is gepubliceerd in 2012 en deze quilt was begin 2013 af.

Wij feliciteren Lon met het behaalde resultaat!

Mystery quilt door Lon P.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten