14 september 2014

Polswarmers met kabels

Er is veel belangstelling voor de 'Handwarmers voor beginners'. Ben je toe aan een ander model? Dan is hier, ook goed te doen voor beginners, een model van polswarmers met kabels.


Dit model wordt in de rondte gebreid. Wil je dat niet, kun je ze ook op de andere manier maken (met naad). Hieronder staat de beschrijving.

Kies een breigaren, geschikt is voor pen 3.

Rond
Zet 54 steken* op, verdeeld over 4 naalden of rondbreinaald.
Brei 45 toeren volgens patroon (7.5 x het schema in hoogte) Of langer. Wat je zelf mooi vindt. Het patroon brei je per ronde 3 keer.
Daarna brei je 1 toer averecht, 1 toer recht, 1 toer averecht, 1 toer recht. Aansluitend in een averechte toer afkanten.
* tip; zet eerst, op één naald,  54 steken op. Verdeel ze daarna over meerdere naalden. Dan is de opzet regelmatiger dan dat je ze meteen verdeeld opzet.

Breien in heen- en teruggaande naalden
Kun je (nog) niet rondbreien, zet dan 56 steken op. Brei de 1e en de laatste steek altijd recht. De tussenliggende steken brei je volgens schema.
Maar, brei tussen de rechter- en de linkerkabel in het schema 3 toeren. De kabel brei je in heengaande toeren. Herhaal het patroon tot de hoogte zover je wilt.
Brei dan 1 toer averecht, 1 toer recht, 1 toer averecht, 1 toer recht. Aansluitend in een averechte toer afkanten. Vouw je werk dubbel, met de goede kanten op elkaar, en naai de naad met breigaren vast in de buitenste (extra) steken.Het patroon is van Wollgeschnatter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten