16 november 2014

't Verschil

' 't Verschil is oeral geliek' is de titel van een onlangs gepresenteerde CD. Een CD voortgekomen uit een niet voor de hand liggende samenwerking tussen Syb van der Ploeg en Gé Reinders. 
Beiden bekend van onder andere De Kast (Syb) en het nummer Bloasmuziek (Gé). Een bijzonder nummer wat de sfeer van een limburgs dorp weergeeft op zondagmorgen en tevens een muzikale uitleg is. 

Twee 'uitersten'; een Fries en een Limburger. De twee begonnen in maart 2013 samen te schrijven en te zingen. Dat beviel zó goed dat er nu een CD en een theatershow zijn.  De voorstellingVan Pompeblêd tot Proemevlaai gaat over elkaar willen begrijpen.

v.l.n.r. Wiebe Kaspers (piano), Syb van der Ploeg, Gé Reinders
'Onbekend maakt onbemind'
Wanneer je je een beetje verdiept in iets wat je niet kent, kan er ook een wereld voor je open gaan. 
Dat geldt niet alleen voor taal en muziek maar natuurlijk ook voor vezels, garen, draad, weefsels. Zoals eerder geschreven 'Draden verbinden'. We verbinden draden met elkaar maar draden verbinden ons ook. 
We hebben stoffen - al dan niet versierd met tekens of teksten - die we koesteren als cultureel erfgoed. We verbinden ook verleden met nu. Lang bestaande technieken met een hedendaagse toets.

Luister ook eens naar 'verbinding' en laat je inspireren om de verbinding weer te geven in jouw werk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten