01 december 2014

't Was weer ontzettend gezellig. En wat een inspiratie in Handwerkcafé Zwolle verleden week.

Hieronder zie je een impressie.

Al eerder is op deze blog de naam Yoko Saito gevallen. Zij tekende voor een mystery quilt die in Quiltmania is gepubliceerd.

Thea S. heeft deze quilt gemaakt en aan ons getoond. Het is een quilt waar je niet op uitgekeken raakt. De huizen en huisjes met grote afwisseling. Bomen met meewiegende blaadjes, hondjes, poezen en vogeltjes. Trapjes en fonteinen, tot in alle details gemaakt.

Ontwerp Yoko Saito, uitgevoerd door Thea S. 

Detail uit de quilt van Thea
Foto een beetje scheef genomen dat je kunt zien
dat de blaadjes in de wind kunnen waaien
Onuitputtelijk zijn de mogelijkheden om een quilt te maken. Diversiteit aan stoffen. Motieven, figuren, effen, om van kleuren nog maar niet te spreken. En dan zijn er ook nog eens zoveel technieken waarin je je werk kunt uitvoeren.

Het is als appels en peren. Je kunt quilts niet met elkaar vergelijken, het zijn allemaal unieke stukken. 

Hieronder tref je een foto van de quilt gemaakt door Jenny B. Niet te vergelijken met het werk van Thea. Ze zijn allebei zo ontzéttend mooi!

Voorkant van de jongste quilt van Jenny B.

Wat te denken van de achterkant. Ja inderdaad, achterkant.


December; Winter = Koud. Een paar handwarmers komen zeker van pas. Die zijn goed gelukt. Dit wordt de bijpassende haarband. In de maak door Truus S.


Sijtje d. B. is ook vakkundig sokkenbreier. Nog een paar toeren en iemand heeft heerlijke warme voeten. 

Haken is zoooo 2014. En wordt ook zoooo 2015! 
Dat is fijn voor Truus P. Zij is een vakkundig quiltster. Het handzamere haakwerk werk neemt ze mee naar Handwerkcafé Zwolle. Dit wordt een deken in baksteensteek.


De deken hieronder is gemaakt door Trees d. F. Deken is onderweg naar goede bestemming.Rand, Randje en Randje per Week. 
Niet haken alleen is hot. Borduren is minstens zo hip!
Randje per Week is volop gaande en deelnemers aan dit project laten elkaar iedere maand zien hoe ze de randjes verwerken in hun eigen lap. Maar ook andere randen doen het goed in 2014.

Jenny B., (ja, de quilt) maakt een randenlap in rood. En dan te bedenken dat ze in de tweede helft van dit jaar bedacht heeft om dit te gaan maken.


Randje per Week wordt door diverse dames gevolgd en hard aan gewerkt. 
Maria heeft zich ondergedompeld in Randje per Week en hieronder zie je haar werk. Ze heeft Randje per Week aangevuld met een eigen 'touch'. 


We kijken allemaal uit naar het Randje per Week Meeting Point op 24 januari 2015. 

Dat event wordt georganiseerd door Atelier Soed Idee en Handwerkcafé Zwolle. Initiatiefnemer van Randje per Week Simone de Jong is er om met jullie het resultaat van 2014 te bewonderen. Het belooft een waar borduurfestijn te worden. Neem vooral Randje per Week 2014 mee naar dit event. 

En, neem ook RpW 2015 mee! Dat gaat in week 1 van 2015 weer van start. Er valt heel wat te vertellen en delen met elkaar! 
Ook voor niet-borduursters is dit een happening. Ontzettend veel inspiratie die je op jouw manier binnen textiele werkvormen kunt gebruiken.

Het is op dit moment niet duidelijk of mede-initiatiefnemer van Randje per Week Annelies van den Bergh aanwezig zal kunnen zijn. We wensen haar vanaf deze plek alle goeds!

Ook geborduurd, maar al een tijdje geleden. Een oefenlap van Geke L. Met grote nauwkeurigheid alle steken en siersteken uitgevoerd. Haar moeder heeft het lange tijd voor Geke bewaard. Het was een schoollap mag eigenlijk geen oefenlap heten. Daar is het veel te mooi voor. De 'oefening' is er niet in terug te zien.

En dan nog dit. Op de gevel geprojecteerd. Lodewijk Napoleon, mét het prachtige jasje. En natuurlijk het uitgesproken stadsbeeld van Zwolle op de achtergrond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten