17 april 2015

Barbara Polderman in Kampen

Vanaf 11 april t/m 14 juni vindt in de Koornmarktspoort, nevenlocatie van het Stedelijk Museum Kampen, een expositie plaats van Barbara Polderman.

Barbara Polderman baseert haar werk op wat haar ontroert. Haar aandacht gaat niet uit naar het unieke of naar nieuwe ideeën maar richt zich op de uitwerking of verbeelding van emoties.

Werk: Barbara Polderman
Foto: Stedelijk Museum Kampen
Op donderdagavond 30 april om 19.30 uur in de Koornmarktspoort vertelt zij u graag hoe haar beelden tot stand komen. Zo heeft een groot deel van de materialen die zij in haar beelden verwerkt, met name textiel maar ook bv. band, (vloer)kleden, kant, bont, knopen of borduurwerk, een ander doel gediend als kleding, gordijnen of tafellopers.

Werk Barbara Polderman
foto: Stedelijk Museum Kampen
De keuze of een beeld een menselijke of dierlijke gestalte krijgt wordt gemaakt op basis van de emotie die uitgebeeld moet worden. Een menselijke gestalte relateer je direct aan je eigen lichaam en laat zich in een fractie van een seconde lezen. Dieren laten zich ook in houding lezen maar bieden tegelijk ook een groter vlak waar je betekenis aan kunt geven, het wezen blijft ondoorgrondelijk.

Barbara vertelt u deze avond graag nog veel meer over haar werk.
U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee en we beëindigen de avond met een drankje. Dit alles is inbegrepen in de entreeprijs van € 5,-- voor Vrienden en € 7,50 voor niet-vrienden.

Graag reserveren via E.Schaaf@kampen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten