29 oktober 2015

Volop aan 't werk

Gisterenmiddag was het weer een gezellige boel in Handwerkcafé Zwolle.
Uiteenlopende materialen worden verwerkt en een verscheidenheid aan technieken zijn in gebruik. Geweldige breisels, haaksels, naaldkant, borduursels, applicaties en quilt in wording. En,

Randje per Week 2015 is in volle gang.
Twee bezoekers houden zich, onder andere, met dit project bezig.Hier kun je goed zien hoe groot het verschil kan zijn in resultaat als je hetzelfde patroon op een andere manier uitwerkt.

Miao Patchwork
Lon heeft zich hélemaal uitgeleeft naar aanleiding van de workshop die Ien Rappoldt ons gegeven heeft. Het resultaat is werkelijk een práchtig werkstuk.


Wieke-Magazin
Carolien Huisman, eigenaresse van 't Voorpand in Vollenhove, was bij ons op bezoek. Zij vertelde over haar kennismaking met Wieke van Keulen en de passie Fair Isle breien die ze delen. Ook vertelde ze dat uit die gedeelde passie een project voortgekomen is, en waar ze beiden op dit moment hard aan werken. Op de Handwerkbeurs in februari te Zwolle wordt het Wieke-Magazine gepresenteerd.
Een tijdschrift met breien en haken in veel varieteit komt aan bod. Als ook wetenswaardigheden, verhalen, tips en meer.

Tesselschade - Arbeid Adelt
Verleden maand zijn twee dames Tesselschade - Arbeid Adelt , kortweg TAA, bij ons op bezoek geweest. Karin en Elly vertelden over TAA en de manier waarop zij anno 2015 werken. Een belangrijk deel van TAA heeft te maken met handwerken. Vrouwen die kunnen handwerken kunnen zich inzetten door artikelen te maken die vervolgens op een verkooptentoonstelling verkocht worden. De gehele opbrengst wordt gestort in het Betsy Perk-Opleidingsfonds. De handwerksters krijgen materialen ter beschikking gesteld en bovendien een vergoeding voor hun werkzaamheden. Vrouwen die op weg zijn naar economische onafhankelijkheid en daarvoor studiefinandiering nodig hebben om zich te ontwikkelen, kunnen een beroep doen op het Betsy Perk-Opleidingsfonds.

Alle informatie hierover vind je op de website van TAA.
TAA vindt het belangrijk dat vrouwen economisch zelfstandig zijn. Daarom biedt TAA ondersteuning aan vrouwen die een opleiding of studie willen volgen, maar daarvoor zelf niet de financiële middelen hebben. TAA is een landelijke vereniging van vrouwen voor vrouwen en draait volledig op de inzet van vrijwilligers.

In Handwerkcafé Zwolle treft je een keur aan handwerksters aan die zich éénmalig en wellicht vaker inzetten voor TAA. Er wordt op dit moment volop geborduurd.
Een heel groot aantal artikelen is inmiddels geleverd. En wel speciaal voor de Chinese-markt die TAA ook bedient.

In Giethoorn, inmiddels overspoeld door toeristen uit China, is een verkooppunt van TAA. Hiervoor heeft Lon P. het idee opgevat om pannelappen, tassen, etuis en percolator-warmers te maken van "Nederlandse stoffen". Het 'boertje-boerinnetje' tafereel tot tasje gemaakt met, natuurlijk, oranje hengsels.

Catharina W. heeft een geur-zeepzakje gehaakt opgebouwd uit Granny Squares en Ria B. leverde schattig kleine, gebreide witte babyslofjes.

Misschien vind jij, als handwerkster, het ook een goed initiatief om af en toe voor TAA te handwerken. Je kunt dat laten weten via het contact-formulier op deze site en wij zorgen ervoor dat jouw match met TAA gemaakt wordt.

Aangeboden:
Verschillende soorten kant

Ben je geïneresseerd in kant? Dan is dit misschien je kans. Kant, diverse soorten, van verschillende lengtes worden aangeboden door Janneke. Het totale aantal meters ligt op ongeveer 20.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via dit email adres.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten