29 januari 2015

Spring-Summer 2015 van Chanel

 

De Spring - Summer collectie 2015 van Chanel is deze week gelanceerd.

De lijn van Hét Chanel Jasje zal altijd een vaste waarde blijven binnen de verschillende collecties van dit modehuis. Het is wel zo, dat Hét Chanel Jasje enorm met de tijd is meegegaan.
De zachte tinten die van Chanel bekend zijn, nemen ook in deze collectie een prominente plaats in. Maar ook felle kleuren worden niet geschuwd.

Dit seizoen zijn er twee soorten hoofddeksels te zien. Een hoed, ruime dames Panama-alike, met daarover tule of chiffon gedrapeerd.
En een muts. Een muts, waarschijnlijk geïnspireerd op een cloche, met verschillende versieringen.
Variatie op een thema, verschillende materialen met als resultaat een heel andere look.
Mr Chanel - Karl Lagerfeld 

28 januari 2015

Vlechten

In oktober 2014 heeft Ien Rappoldt een workshop gegeven bij Handwerkcafé Zwolle. Een bericht daarover kun je hier lezen.

Tijdens de workshop leerde Ien ons een vouwtechniek waar de Miao vrouwen de meest prachtige, symbolische, versieringen aanbregen op kleding. Tevens leerde ze ons diverse borduurtechnieken.
Een workshop mogen volgen bij Ien is zóóó inspirerend. Je waant je in een andere, bijzondere wereld.

En passant, tijdens de theepauze leerde Ien ons een vlechttechniek. De jurk hieronder op de foto ziet eruit alsof er van dé vlechttechniek gebruik is gemaakt.

Tijdens een workshop leer je een techniek maar het leuke ervan is dat je daarna veel items ziet waarin je technieken herkent, of een afgeleide ervan.
Dán is het de grap om de kennis te gaan gebruiken met jouw creativiteit om tot nieuwe vormgeving te komen. 
Wearable Art

22 januari 2015

Randje per Week _ De Peperbus - De Weekkrant

Het is altijd heel fijn wanneer je een evenement organiseert er ook aandacht aan besteed wordt in de pers. Dank aan De Peperbus voor het plaatsen.

14 januari 2015

Randje per Week Meeting Point II

Handwerkcafé Zwolle en Atelier Soed Idee organiseren Randje per Week Ontmoetingsmiddag op Zaterdag 24 januari. Vanaf 13.00 uur ben je heel erg welkom in het Atelier van Stedelijk Museum Zwolle. Hét meeting point voor alle Randje per Week of andere borduurliefhebbers.

In 2013 is Annelies haar enorme verzameling borduurwerken ingedoken en heeft de leukste randjes uitgezocht , die vervolgens door Simone zijn omgezet naar een borduurpatroon. Het werden uiteindelijk 106 ! borduurrandjes voor het jaar 2014. In het boekje Randje per Week zijn alle randjes op een rijtje gezet.

Wegens enorm succes gaat Randje per Week door in 2015!
Iedere week worden er, op zaterdag, patronen gepubliceerd  op deze pagina

Werelwijd doen er duizenden mensen mee aan Randje per Week. Een aantal mensen volgen de patronen zoals afgebeeld, anderen geven er een eigen interpretatie aan. Dat betekent dat er geen werkstuk gelijk is!


Op zaterdag 24 januari 2015 organiseren het Handwerkcafé Zwolle en Atelier Soed Idee, samen een Randjes-ontmoetingsmiddag.

In het Atelier van het Stedelijk Museum, Melkmarkt 41 in Zwolle, ben je vanaf 13.00 uur van harte welkom om andere Randjes-borduursters te ontmoeten, elkaars werk te bewonderen en aan je randjes (of ander werk) te borduren.
Dit alles onder het genot van koffie of thee met wat lekkers. Uiteraard kun je ook de benodigde materialen aanschaffen. Aanmelden kan via webwinkel Soed Idee.
Kosten € 7,50 per persoon die je ter plekke kunt voldoen.

Randje per Week is een initiatief van Simone de Jong van Atelier Soed Idee en Annelies van den Bergh.


11 januari 2015

Opendeurdagen in Kortrijk

Bart & Francis


OPENDEURDAGEN 
23 - 24 - 25 - Jan 2015 

Vrijdag 23 Januari 14 uur - 20 uur
Zaterdag 24 Januari 9.30 uur - 16.30 uur
Zondag 25 Januari 9.30 uur - 16.30 uur

We zijn open, met tentoonstelling & spectaculaire akties

Uitzonderlijke Opendeur, met tentoonstelling Mariet Visser - Justine & Cow

Zoals steeds is het laatste weekend van Januari onze opendeurdag met grootse tentoonstelling.
En zoals steeds zijn deze meer dan de moeite waard om eens langs te komen.
U bent meer dan welgekomen

Indien u mensen kent die graag weven , breien , kantklossen, borduren,
vilten , naaien, textielfanaten in al de facetten ....
of gewoon creatief bezig zijn met textiel in zijn breedste vorm ......
laat ze het weten

Op de site vind u meer informatie en promo's
www.bart-francis.be


Met dank
bart & francis


Met tentoonstelling van spectaculaire textiel
VISUEEL OVERDONDEREND
ARTISTIEK HOOGSTAAND
FENOMENAAL
grootse tentoonstelling van werken van
Justine Cow
Een ware koninging in haar genre

alles wat ze van textiel aanraakt wordt tot ware juweeltjes omgetoverd

en 3D kantwerken van Mariet Visser
een Experte ter specialist op gebied van 3 dimensionele kanten

Kijk voor meer informatie op de website

06 januari 2015

Diagonaal raamweven uit één draadlengte

De techniek van het diagonaal weven op een raam kun je op een filmpje - in twee delen - bekijken.
Cecilia Alejandra Riquelme Buzeta maakte een hesje van door haarzelf geweven stof.


Leuke techniek waarvan hieronder een poging om het duidelijk te omschrijven. Maar het filmpje geeft een duidelijk beeld.

Deel I

De schering én inslag verwerk je tegelijkertijd. De werkdraad / knot wol blijft áltijd aan de linkerkant van je werk.

Let op! Het enige moment dat je de draad doorknipt is aan het einde. Schering én inslag is allemaal uit een draadlengte!


De eerste lengtedraad leg je van hoek tot tegenoverliggende hoek op diagonale lijn. Ga links omhoog, sla de draad om een spijkertje links van de hoek en haal de draad door de schering. Haal niet de hele draad / knot door!
Sla dan de draad om het spijkertje rechts van de bovendiagonaal spijker, haal de draad als derde scheringdraad naar beneden en sla hem om het spijkertje rechts van de onderste hoekspijker.
Leid dan de rest van de draad langs de onderkant als inslagdraad (die van rechts naar links loopt).
Werk zo door tot het raam bijna vol is. Er zijn nog enkele spijkertjes over. Nu kun je niet meer met de haaknaald de draad doorhalen.
Neem een naald met een groot oog, of buig een ijzerdraadje. Haal een dubbele draad door het oog van de naald met ongeveer de lengte die je nodig hebt om het hele diagonaal te overbruggen.
Als je deze naald doorgeweven hebt, leg je de draden uit elkaar naar links en naar rechts. Haal nu door het midden weer een dubbele draad, die je vervolgens uit elkaar legt.
Bij weven liggen niet twee draden naast elkaar die hetzelfde 'spoor' volgen. Daarom leg je ze uit elkaar en gaat daartussen de volgende twee draden weven. Tot er nog twee tegenover elkaar liggende hoekspijkertjes over zijn. Dan meet je één keer de lengte van het diagonaal, plús een zijlengte af. Op die lengte de draad afknippen. Deze enkele draad is de laatste weefdraad.
Een heel belangrijk punt in het werkstuk is de laatste 'steek'. Zorg ervoor dat je de laatste, onderliggende draad meeweeft, en zet vast.

Let op! Dit is het enige moment dat je de draad doorknipt. Schering én inslag is allemaal uit een draadlengte!

Deel II

Wanneer je een vestje wilt maken, weef je drie vierkanten. Een van de vierkanten is het rugpand. Zorg ervoor dat het weefraam op maat is van dit pand.


Als je het werk aan elkaar wilt zetten, doe je dat met een overhandse steek. De steken maak je door de lussen waar je werk rond de spijkertjes bevestigd is geweest. De werkdraad om het in elkaar te naaien is de extra lengte die je hebt afgeknipt voor je het werk van het raam haalde.

Bueno, eso es todo!

01 januari 2015

1 januari 2015

Handwerkcafé Zwolle wenst je een prachtig 2015. 

Laat je inspireren om je creativiteit de vrije loop te laten.