12 februari 2016

Harris Tweed - Tentoonstelling

Voor de fans van Harris Tweed, vakantiegangers en natuurliefhebbers het volgende:

De fotograaf Ian Lawson legde zijn 'ontdekkingsreis' over de Scottish Outer Hebrides en de productie van Harris Tweed vast op beeld. Het werk van Ian is te zien in Rheged Centre in Penrith (Cumbria)


Wat vooraf ging:
Landschapsfotograaf uit Cumbria, Ian Lawson en The Harris Tweed Authority, die het bijzondere erfgoed Harris Tweed Orb Mark bewaken, hebben de handen ineen geslagen om deze tentoonstelling samen te stellen en vorm te geven.
De titel van de tentoonstelling is ‘Harris Tweed: From The Land’ en is daarmee een deel van Ian's persoonlijke verhaal. Het is een reis tot in het hart van de afgelegen Scottish Outer Hebrides. Daar waar het wereldberoemde Harris Tweed thuis is.

Foto: Ian Lawson
Deze tentoonstelling zet niet alleen Harris Tweed in de spotlights maar ook de mensen in hun omgeving. Gewéldig mooie foto's zijn te zien. Maar ook film en objecten die te maken hebben met de (industriële) geschiedenis van Harris Tweed.

Foto: Ian Lawson
Voor de liefhebber:
Het hele project van Ian over de Outer Hebrides is vormgegeven met als resultaat een meer dan 400 pagina's tellend boek met daarin meer dan 250 foto's. Titel: 'From the Land'.

Harris Tweed
Tijdens de tentoonstelling is er een nieuwe Harris Tweed Shop geopend. Hier is een selectie van de artikelen van Harris Tweed verkrijgbaar.
Maar ook is er Harris Tweed per meter verkrijgbaar in 15 varianten, allemaal op het eiland geweven!
Deze stoffen zijn alleen in Rheged Centre verkrijgbaar, dagelijks van 10 - 17 uur

De tentoonstelling is van vrijdag 12 februari t/m zondag 15 mei 2016
Rheged Centre, Redhills, Penrith - Cumbria  CA11 )DQ
Geopend 10 - 17.00 uur.
Toegang is gratis.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten