26 maart 2016

Maart

Het was weer reuze gezellig woensdag. Veel deelnemers hebben de moeite genomen om te komen. Fijn! Want Handwerkcafé Zwolle maak je tenslotte samen. 

Er was heel veel te zien, te overleggen, ervaringen uit te wisselen en gekletst. Vandaar dat er maar een paar plaatjes zijn om te kijken.


Hierboven zie je een project in uitvoering. Een triptiek of toch niet? De gedachten die opkomen gaan over en weer. Het werd een geanimeerd gesprek en we blijven volgen hoe dit verder gaat.


Vaardige vingers die een schattig breiwerk maken voor een heel klein mensje.


Het Randje per Week is geen randje meer. Maar omdat het project onder deze naam gedurende de twee jaren dat het nu loopt grote bekendheid heeft gekregen, is besloten het zo te blijven noemen. De randjes zijn vervangen door letters. Rijen letters in alle soorten en maten. Met wel daarom heen.......... een randje. Hierboven zie je de vorderingen.Dit wordt heel fijntjes. Eén over één wordt er geborduurd. Eén borduurdraad over één linnendraad.
Dat is wanneer je met DMC garen borduurt, je één draadje tegelijk uit het 'bosje' van 6 draden gebruikt.


Een práchtige combinatie van kruissteken met Perzisch ajour in diverse blauwtinten. Het borduurwerk is gespannen en aan de achterkant tegengezoomd. Bovendien aan alle vier zijden recht op de linnen draad alsof daar ook een ajournaad  loopt. Tot in alle details afgewerkt.

De verhalen zou je zelf willen horen. Daarom wordt aangeraden vooral te komen naar Handwerkcafé Zwolle. De eerstvolgende keer is 20 april a.s. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten