06 augustus 2016

Melbourne Spring Fashion Week 2016

26 Augustus gaat de Spring Fashion Week in Melbourne van start.

Er wordt in Melbourne Town Hall een Runway Gala georganiseerd op 30 augustus. Daar gaan we couture zien van locale en internationale designers. Een bijzondere belevenis belooft het worden. Met spectaculaire silhoutten, rijke, delicate stoffen die getoond gaan worden in een bijna buitenaardse setting aldus de organisatie.CAMILLA


Camilla Franks is een gevierde, bekende australische designer en kunstenaar. Zij lanceerde haar merk onder haar eigen naam inmiddels 12 jaar geleden.

Elk CAMILLA artikel staat bekend om levendige kleuren, de prints, de details en de plaatsing ervan maar ook kwaliteit en vakmanschap. Haar werk wordt omschreven als luxieus en vooruitstrevend.

Zij zegt: "Ik ontwerp voor de zelfbewuste vrouw die van een beetje gek houden. Ik wil dat vrouwen de wereld overzien en zich mooi voelen. Ongeacht leeftijd, ras, maat of cultuur."


AMXANDER


Voor AMXANDER ligt de basis in Melbourne. Het is een label waar mannenmode ontworpen wordt door Jason Alexander Pang and Rong Jake Chen. Het is de culturele erfenis die deze twee bindt en bovendien de wens te ontsnappen aan uniformiteit van mannenmode.

Een belangrijk element of AMXANDER is de "visuele manipulatie" van culturele mythes rondom mannelijkheid en historie.

AKIRA ISOGAWA


Akira Isogawa heeft inmiddels wereldwijde erkenning als het gaat om zijn bijzondere eigentijdse ontwerpen. En wordt bovendien als meest getalenteerde designer in Autralië.
De in Kyoto, Japan geboren Isogawa, verhuisde in 1986 naar Sydney en werd daar tot een icoon van de Australische mode-industrie.

Zijn ontwerpen hebben Oosterse invloeden met een tintje vintage stoffen met opvallende, rijke borduursels op traditionele prints. Vakmanschap en romantiek gaan samen in inmiddels legendarische ontwerpen.
Sinds 1998 toont Akira Isogawa zijn collecties ook in Parijs en heeft intussen een internationale afzetmarkt. Onder andere ontwerpt hij ook de kostuums voor de Sydney Dance Comany als ook voor het Australian Ballet.

KATE SYLVESTERKate Sylvester is een ontwerpster uit Nieuw Zeeland. Haar collecties tonen intelligentie en grappige details. Maar zijn ook onderscheidend en tonen moderne vrouwelijkheid.
Ooit stond ze bekend om subtiliteit. Maar nu speelt ze met stoere stiksels en couture. Mengt dames- en herenstijlen, en popcult met geschiedenis. Mengt kunst met punk en rock. De uitdaging die ligt tussen nostalgie en modern kleurgebruik en snit. Haar, daaruit voortvloeiende, collecties zijn dan ook excentriek maar prachtig, De uitdaging die l

Kate is een van de leading ladies als het gaat om mode in Nieuw Zeeland. Zij heeft daar vijf winkels waar haar collecties te koop zijn. Inmiddels heeft ze ook twee winkels in Australië.


NICOLA FINETTI


Nicola Finetti zette zijn gelijknamige label in de wereld in 1995. Zijn collecties worden ontworpen en gemaakt in Australië. 
De collecties hebben onconventionele elementen. Hij combineert complexe details met minimalistische vormen. Finetti slaagt erin om een hedendaags straatbeeld te combineren met de prints en silhoutten met een hele grote knipoog naar traditionele kleding.  
De collectie van Nicola Finetti is gemaakt met het oog op elegantie, draagbaarheid maar wel buitengewoon stijlvol. Balancerend tussen ambachtelijk kleermakerswerk en vormgeving voor de vrouw van vandaag. Waarbij hij gebruik maakt van luxe stoffen geproduceerd in Europa.


LIFEwithBIRD


LIFEwithBIRD, opgericht in 2002 door Bridget McCall and Nicholas Van Messner. Zij ontwerpen goed doordachte en mooi gefabriceerde kleding en artikelen van leer. 
Belangrijk is kwaliteit van het ontwerp, draagbaarheid en oog voor detail. 

In 2011 startten zij  L.W.B. by LIFEwithBIRD. Dat is een toegankelijk label als tegenhanger van de ready to wear collectie.


Bron: Melbourne Spring Fashion Week 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten