20 januari 2017

Groningen in de kou ?!

Zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel weten is op dit moment de 'Levensboom met Harteliefjes' onderdeel van de tentoonstelling 'Leven met Aandacht' in Stedelijk Museum Zwolle.

Hiermee kunnen we laten zien dat we heel actief zijn en regelmatig over onze handwerkgrenzen heen kijken.
Doordat we inmiddels aan meerdere tentoonstellingen en installaties hebben meegewerkt, weten wij als geen ander dat draden verbinden.

Handwerken  vraagt ook aandacht. Daarom past het project Harteliefjes ook zo goed binnen de tentoonstelling waarin Aandacht een enorme, de hoofdrol speelt.Dan kunnen we toch de oproep van Freek de Jonge om mee te breien niet aan ons voorbij laten gaan.
Er is 100m2 breiwerk nodig om een deken van te maken. Met deze deken wordt het kleinste huisje in het aardbevingsgebied van Groningen ingepakt. Hiermee wordt het belang van isoleren onderstreept.
#plankgasbreien

Woensdag 25 januari biedt Handwerkcafé Zwolle de mogelijkheid om mee te breien aan deze deken.
Je kunt al een aandeel nemen door een klein lapje met rechte zijden te breien. Zodat lapjes later makkelijk aan elkaar gezet kunnen worden. Een groter breiwerk mag natuurlijk ook.Neem je eigen materialen mee. Dit is een pracht-gelegenheid om je restjes wol of katoen te verwerken. Er is ook materiaal aanwezig.

Wij zullen ervoor zorgen dat de lapjes / lappen die op deze middag gemaakt worden op de goede plek terecht komen.

#plankgasbreien
Ook voor jongeren!!Op 3 maart 2017 zal het huisje worden ingepakt.

Mooi om in ons jubileumjaar - 10 jaar Handwerkcafé Zwolle - mee te doen aan deze actie.
Om ons credo waar te maken - draden verbinden
Geen opmerkingen:

Een reactie posten