30 januari 2017

Handwerkbeurs 2017

Alweer voor de 14e maal vindt de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen Zwolle.
Deze editie wordt nóg groter dan in voorgaande jaren.
De Handwerkbeurs is daarmee de 'niet te missen textiele happening' van het jaar.


Omdat creatief bezig zijn behoorlijk in de lift zit, zijn er veel meer standhouders dan in 2016. Er is nog meer diversiteit in het aanbod, er zijn veel nieuwigheden te zien en het is mogelijk om nieuwe dingen uit te proberen.
De beurs vindt plaats van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2017.

Op de Handwerkbeurs in Zwolle zijn ruim 220 exposanten, uit binnen- en buitenland, aanwezig. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Voor elk wat wils op het gebied van borduren, breien, haken, quilten, verven, naaimachines, stoffen, spinnen en weven, kantklossen, vilt en kralen.

Naast de vele stands worden er workshops georganiseerd, er zijn demonstraties te zien, en er vinden boekpresentaties plaats.
Diverse ontwerpsters van o.a. haakboeken zijn te gast op de beurs, zoals Claire Boeter van byClaire, Amigurumi expert Annemarie Arts en Saskia Laan. En de bloggers van CraftKitchen zijn ook elke dag aanwezig op het haakplein, o.a. 'Jip by Jan' en 'draad en praat'.


Warmetruiendag
Op 10 februari 2017 is het 'Greenchoice Warmetruiendag' en dat is op de beurs ook te merken. Op die dag gaat de verwarming uit en draagt iedereen een wollen trui. De Warmetruiendag is er met een leuke photobooth waar je met je lievelingstrui op de foto kunt.
Designer Carolien Evers was de laatste jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van dé warme trui van het jaar. Ditmaal heeft ze een 'restjes' trui ontworpen waarin ook oude breitechnieken gebruikt worden. Tevens geeft Carolien een workshop in oude technieken.

Tentoonstellingen
Er zijn twee tentoonstellingen te bezichtigen. Een bijzondere expositie is die van textiel deskundige Berthi Smith-Sanders. Zij bezit een unieke verzameling handgemaakte en geborduurde Chinese kinderschoentjes en -laarsjes. Voor de eerste maal zijn deze nu te bezichtigen.
Een quiltexpositie is te zien bij Maaike Bakker. Zij brengt tegelijkertijd een nieuw boek uit met quilts geïnspireerd op de Engelse kunstenaar William Morris.

Masterclasses
Op het gebied van quilten, breien en haken zijn ook diverse masterclasses te volgen. Brei- en haakdocenten zoals Carla Meijsen van The Dutch Knitters, 'Queen of lace' Monique Boonstra, Noorwegen specialist Hadewych van der Werf en haakontwerpster Annelies Baes.

Openingstijden
De Handwerkbeurs is open van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur).
Locatie
Het adres van de IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB Zwolle.

Meer informatie
www.handwerkbeurs.nl en voorverkoop kaarten vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten