13 oktober 2017

Wat hebben we gedaan de laatste tijd

Er is heel veel gedaan!

We hebben twee workshops kunnen volgen.

Eén verzorgd door Lada van Wijngaarden van Atelier 't Haantje. Zij leerde ons hoe we
Russische Graanpopjes kunnen maken. Ze had voor iedereen een materiaal pakket gemaakt. Daarin verschillende stofjes in de kleuren blauw, wit, rood en beige. En daarbij passende kantjes. Stap voor stap leidde ze ons tot een gewéldig leuk resultaat. Daarbij vertelde Lada uitgebreid over de graanpopjes en de historie daarvan. Omlijst met anekdotes. Het was een heel gezelllige dag!
De andere workshop betrof Broderie d'Art verzorgd door Marjolein van der Heide. Tijdens deze cursus werd er gewerkt op drie niveaus. Beginners, Vervolg I en Vervolg II.
Een bijzonder interessante workshop met veel technische informatie en heel mooie materialen. Een lust voor het oog. Geen wonder dat de Haute Couture huizen voor deze techniek zijn gevallen. En wij inmiddels ook!

In maart van dit jaar, de feestelijke maand van ons 10-jarig bestaan, is er een workshopplein georganiseerd. Hier kon je diverse technieken leren. 
Een aantal dames houdt zich, naar aanleiding daarvan, bezig met Broderie Perse.
Een vrije interpretatie op
Broderie Perse

Haken is ook heel verslavend

En de cursus Freeform Knitting loopt ook op volle toeren. In september is de groep weer gestart onder deskundige leiding van Mathilde Jongbloed. 
We houden ons dit moment bezig met HERFST. 
Medio november komen we bij elkaar en gaan we de resultaten tonen en bespreken. Daarop volgt altijd enorm veel inspiratie om meer en nieuwe breisels te ontwerpen en realiseren.
Onderstaande items geven een heel kleine kijk op wat er die middag besproken en gemaakt is. Deze items zijn de inspiratie tot het nieuw te maken werk. Geen opmerkingen:

Een reactie posten